HUAWEI își construiește PRIMA FABRICĂ în Europa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Compania Huawei a anunțat că va investi mai multe miliarde de dolari pentru construcția primei fabrici din Europa. 

Huawei va construi prima sa fabrică europeană în Franţa, unde vor fi create 500 de locuri de muncă, a anunţat joi preşedintele Liang Hua, în condiţiile în care gigantul tehnologic încearcă să atenueze pe plan global temerile că serviciile chineze de informaţii utilizează echipamentele sale pentru a spiona alte ţări, transmite Reuters.

Liang Hua a precizat că Huawei va investi în prima fază 200 de milioane de euro (217 milioane de dolari) pentru înfiinţarea fabricii care va produce componente pentru reţelele 5G din întreaga Europă.

Huawei şi-a prezentat planurile Guvernului francez

"Aceasta nu este o ofensivă mediatică", a dat asigurări preşedintele grupului chinez.

În 13 februarie, Franţa anunţa că intenţionează să ofere companiei chineze Huawei un acces limitat la construcţia reţelelor 5G, în pofida presiunilor americane de a exclude colaborarea cu acest producător de echipamente de telecomunicaţii.

Huawei nu va fi exclus din reţeaua 5G în Franţa, a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.

Acesta a dat asigurări că interesele de suveranitate ale Franţei vor fi protejate, menţionând de asemenea că furnizorii europeni Nokia şi Ericsson ar putea fi privilegiaţi. Dar dacă Huawei va înainta o ofertă mai bună într-un moment sau altul din punct de vedere tehnic sau al preţului, atunci ar putea avea acces la reţeaua 5G în Franţa, a indicat el.

Ar putea fi impuse anumite restricții

Totuşi, a adăugat oficialul francez, în cazul instalaţiilor critice, al facilităţilor militare, dacă există zone nucleare în apropiere, vom stabili anumite restricţii pentru a ne proteja interesele suverane.

Compania Huawei este considerată a fi cea mai avansată pe plan global la capitolul 5G, a 5-a generaţie a tehnologiei reţelelor mobile.

Europa este o piaţă strategică pentru grupul Huawei, care, în noiembrie, a anunţat un volum global de investiţii de 40 de miliarde de dolari pe următorii cinci ani.

Sume uriașe ce ar putea fi cheltuite în Franța 

Din suma totală, aproximativ patru miliarde dolari ar putea fi cheltuite în Franţa pentru achiziţii de componente şi servicii, a precizat Liang Hua. Este dublă faţă de sumele cheltuite în ultimii cinci ani de Huawei în Hexagon, unde grupul chinez dispune de centre de cercetare şi dezvoltare.

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri, în funcţie de volum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel