Huawei intra pe piața calculatoarelor
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Gigantul chinez Huawei Technologies a anunţat marţi că intenţionează să se extindă pe piaţa globală a calculatoarelor personale, ceea ce va reprezenta o nouă provocare pentru liderii pieţei PC-urilor, care se confruntă cu doi ani de scăderi ale vânzărilor, transmite Reuters. 

Huawei este al treilea producător global de smartphone-uri, după Samsung şi Apple, şi una dintre cele mai mari firme de telecomunicaţii din lume. 

În primă fază, Huawei va intra pe piaţa pe piaţa premium a PC-urilor, unde va concura cu Lenovo, HP şi Dell şi posibil chiar cu Apple. 

Pe plan global, vânzările de PC-uri au scăzut cu 8,3% în 2015 şi cu încă 3,7% în 2016, arată datele publicate de firma de consultanţă Gartner, care se aşteaptă la o consolidare a pieţei calculatoarelor personale până în 2020. 

"Din punctul de vedere al Huawei, vedem oportunităţi în urma declinului de pe piaţa PC-urilor", a afirmat Cheng Lei, director în cadrul divizie de calculatoare personale a Huawei. 

La Berlin, Huawei a lansat prima sa gamă de calculatoare personale, inclusiv un notebook, o tabletă şi un notebook hibrid, care rulează cu microprocesoare Intel, soft Windows 10 şi un soft care transferă automat datele între smartphone-urile Huawei şi noua sa gamă de calculatoare personale, a adăugat Lei. 

Huawei intenţionează să introducă noile sale PC-uri în 12 state din Europa, America de Nord, Asia şi Orientul Mijlociu, incluzând Germania, Italia, Spania, Polonia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, China, Japonia, Arabia Saudită şi SUA, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel