Huawei a câștigat procesul pe care i l-a intentat casa de modă Chanel. Un logo, mărul discordiei
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
O curte de judecată europeană din Luxemburg a decis în favoarea companiei Huawei într-un proces privind similaritatea dintre logo-urile Huawei și Chanel.

Casa de modă Chanel a pierdut procesul împotriva companiei chineze Huawei privind logo-ul folosit de producătorul din domeniul tehnologiei. Judecătorii au decis în favoarea Huawei, care depusese documentația pentru un logo pe care dorește să îl folosească în cadrul Uniunii Europene. Chanel a contestat, argumentând că este prea similară cu celebrul semn al casei de modă, scrie BBC

Curtea din Luxemburg a decis miercuri că cele două „împart niște similarități, dar diferențele vizuale sunt însemnate”, scrie în motivare. Imaginea reprezentativă pentru Chanel are linii mai groase și curbe mai accentuate. 

În 2017, compania chineză a dorit să omologheze logoul pe care urma să îl folosească pe piesele de hardware ale computerelor comercializate în Europa. Chanel a considerat că cele două linii curbe intercalate ale Huawei sunt prea similare cu logoul folosit pentru bunuri de lux precum haine, genți, pantofi și cosmetice. 

În urmă cu 2 ani, autoritatea europeană pentru proprietate intelectuală a respins cererea Chanel, spunând că publicul nu ar putea confunda cele două însemne distinctive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel