Procurorii DNA au descins în biroul lui Nicuşor Dan. Suspiciuni de angajări fictive - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto Facebook Nicușor Dan
foto Facebook Nicușor Dan
Procurorii DNA au descins la Primăria Generală. Se fac percheziţii într-un dosar care vizează angajări fictive. 

UPDATE: Primarul Nicușor Dan a confirmat joi, în conferință de presă, prezența procurorilor în Primăria Generală a Capitalei, precizând că este vorba de o cauză privind resursele umane, și că a fost informat că se vor ridica documente, scrie Mediafax.

--- 

Conform România TV, procurorii DNA ar ridica mai multe documente din Primăria Capitalei, inclusiv din biroul lui Nicuşor Dan, sub suspiciuni de angajări fictive ale unor persoane care ar lua salarii de zeci de mii de lei, dar care nu ar veni la serviciu. 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, a transmis DNA printr-un comunicat de presă. 

Într-un răspuns EXCLUSIV pentru DC NEWS, biroul de presă al DNA a confirmat că printre instituţiile la care se fac percheziţii se află şi Primăria Generală. 

În septembrie 2021, caz de angajări fictive la Suceava. Prejudiciu de aproape 2 milioane lei 

Pe 22 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiul Suceava și comuna Adâncata, din județul Suceava, pentru documentarea activității infracționale a 32 de persoane bănuite de fals și înșelăciune, prin angajări fictive de personal, arată Poliția Română într-un comunicat, citând IPJ Suceava. 

'În baza actelor de cercetare penală efectuate, s-a reușit documentarea activității infracționale a unei femei, de 64 de ani, din municipiul Suceava, pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune în formă continuată, participație improprie la fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată și a unei alte femei, de 55 de ani, din comuna Adâncata, județul Suceava, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată (30 de acte materiale).

De asemenea, a fost documentată activitatea infracțională a altor 30 de persoane, cu vârste între 25 și 41 de ani, din județele Suceava, Neamț, Iași și Botoșani, bănuite de înșelăciune și uz de fals.', precizează Poliția Română. 

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel