Costin (BNS) dezvăluie reacţia lui Ghinea la propunerile pentru PNRR: A citit și a zis...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto Facebook Cristian Ghinea
foto Facebook Cristian Ghinea
Dumitru Costin, liderul Blocului Sindical Naţional, nu l-a uitat pe Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, care a avut o reacţie de respingere a măsurilor partenerilor sociali cu privire la PNRR şi bugetul de pensii. 

"Acesta este documentul pe care eu personal, la invitaţia dlui preşedinte Ciolacu şi a PSD-ului, când au reuşit să obţină o întâlnire cu corifeii care conduceau România în vara anului trecut, în 31 iulie, l-am susţinut. M-am dus cu 7 fişe de reformă. Ca exemplu, am fost cu 'măsuri de reformă şi investiţii ataşate sistemului public de pensii'. Făcute exact cum cere Comisia Europeană. În asta, aveam ţintele stabilite, care însemnau adecvarea beneficiilor din pensii, sustenabilitatea sistemului de pensii, şi aşezarea corectă a principiului contributivităţii. Erau 15 măsuri de reformă. Nu le-am făcut munca. E normal şi asta recomanda şi Comisia Europeană. Cereau insistent să se întâlnească cu partenerii sociali, cu opoziţia politică, pentru că planul e pe termen lung şi trebuie asumat şi susţinut de întreaga societate, nu de două persoane. Asta s-a întâmplat în România. 

Cum a reacţionat Ghinea la măsurile propuse de sindicalişti: "Ha. Terminaţi cu astea!"

Eu sunt raportor pe semestrul european pentru lucrătorii din România pe relaţia cu CE. Mă întrebau mereu şi eram de fiecare dată râsul Europei. Aflam că la alţii au fost dezbateri, evaluări, propuneri, reforme. De fiecare dată, eu şi reprezentantul părţii patronale spuneam acelaşi lucru. Ceream să mergem spate în spate în relaţia cu CE. În 31 iulie le-am dat 7 pachete de reforme, unul viza sistemul public de pensii. Nici măcar nu au avut bunul simţ să dea un feedback, să spună că tot ce am propus acolo pentru ei înseamnă zero barat. Nici măcar atâta lucru. 

Ghinea a răsfoit şi a zis 'ha'. S-a uitat la una din măsurile pe care le aveam la pachetul de pensii. Aveam informaţii certe despre faptul că mulţi angajatori reţineau banii la sursă şi nu virau către contribuţii. Şi era măsura 7, pe care chiar a citit-o, şi au râs toţi pe partea aia. Spunea aşa: Reintroducerea răspunderii penale pentru reţinerea şi nevirarea impozitului şi contribuţiilor cu reţinere la sursă. Şi au început cu 'hai, domnule terminaţi cu astea'. Uite că noul Guvern a băgat-o acum", a declarat Dumitru Costin la DC NEWS TV. 

VEZI ŞI Comisia Europeană a avertizat România: ”Ai un RISC”. Dumitru Costin, BNS: S-a atras atenția!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel