80 la sută din producţie pleacă la export în Austria, Germania sau Elveţia. În România se vând mai bine gălbiorii. Întreaga afacere face cam 4 milioane de euro pe an.
Doar 25% din ciuperci sunt vândute proaspete. Restul, uscate sau congelate. Străinii plătesc 12 euro pentru un kilogram de hribi proaspeţi, de trei ori mai mult decât costă aici. Un rol important în afacere îl au culegătorii. Ei bat chiar şi 60 de kilometri zilnic prin păduri.
Pizzeriile şi restaurantele cu specific italian sunt cei mai importanţi clienţi autohtoni. Cărnoşi şi aromaţi, hribii înnobilează orice reţetă de paste, cum ar fi renumitele Tagliatelle porcini.
Hribii se găsesc în păduri până la începutul iernii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Burmă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Culmea prostiei în hipermarketuri. O decizie bizară pe care marii retaileri o iau și care stârnește furia românilor
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Nu s-a mai întâmplat de 23 de ani în SUA. Adrian Mitroi: Inflația este lipicioasă, iar dolarul este prea tare
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Acuzații în presa austriacă: Dronele militare rusești folosesc AI dezvoltat cu Kaspersky