Hrăniți florile de interior cu iaurt: doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 26 sep 2022, 16:18
WhatsApp
Hrăniți florile de interior cu iaurt, doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret. Sursa - pixabay.com
Hrăniți florile de interior cu iaurt, doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret. Sursa - pixabay.com
Pe piață există zeci de tipuri de îngrășământ pentru plantele de interior, însă mulți grădinari apelează la produsele naturale din cămară. Zațul de cafea, apa în care au fiert legumele sau pastele, pudra de usturoi - toate sunt foarte eficiente pentru plantele de cameră.    

Puțini știu, dar și iaurtul poate fi folosit ca îngrășământ pentru plantele de cameră. Pentru a pregăti acest îngrășământ este suficient să diluați 100 ml de chefir cu un litru de apă. Soluția trebuie lăsată la infuzat. Ulterior, lichidul trebuie strecurat.   

De asemenea, puteți fierbe apa cu iaurt, care, înainte de a fi folosită, trebuie răcită la temperatura camerei. 

Pune doar o lingură din acest produs în apă și plantele tale vor înflori


Udați plantele cu această soluție. Aceeași apă poate fi pulverizată și pe frunze. Îngrășământul este util pentru petunii, hortensii și azalee.  

 

BONUS. Plantele de interior vor înflori non stop dacă le udați cu apa în care ați fiert aceste legume

 

Majoritatea gospodinelor au în casă ghivece cu flori, care le încântă cu frumusețea lor și parfumează locuințele. În plus, dacă înfloresc mereu, plantele la ghiveci sunt o mândrie pentru gospodine.

Dacă plantele sunt îngrijite corect, casa va avea întotdeauna o aromă incredibilă. Cu toate acestea, dacă nu au suficientă hrană, plantele de interior se îmbolnăvesc și se ofilesc. Cel mai ușor este să cumpărați îngrășăminte în florării. Dar există modalități mai bune și mai naturale pentru a hrăni rapid și eficient plantele.

Trei plante de cameră îți aduc succes și bogăție. Dacă le îngrijești cu dragoste, te transformă în milionar

Puteți prepara în casă un îngrășământ util pentru plantele la ghiveci. Vorbim despre sfecla roșie, mai exact despre apa în care ați fiert această legumă. 

Decoctul de sfeclă roșie va reînvia instantaneu plantele slabe și ofilite. Este întotdeauna util să hrăniți florile cu apă de sfeclă roșie. Soluția are o compoziție minerală puternică și conține oligoelemente benefice plantelor.

Nu folosiți apa imediat după fierberea sfeclei. După răcire, decoctul trebuie amestecat cu apă curată în proporție de 1:1. Udați apoi plantele. Un astfel de îngrășământ poate fi preparat nu doar din sfeclă, ci și din alte legume. Plantele pot fi udate cu decoctul preparat o dată la 7 zile.

 

BONUS. Trandafirii vor înflori magnific anul viitor dacă toamna veți face acest lucru

 

A venit momentul să începeți să pregătiți trandafiri pentru iarnă. Pentru asta trebuie să efectuați o serie de măsuri pregătitoare.

Pentru ca trandafirii să ierneze cu bine, trebuie să vă asigurați sunt pregătiți de sezonul rece. Un îngrășământ excelent pentru trandafiri în septembrie este fosfatul monopotasic.

La o găleată cu apă se pune o lingură de fosfat monopotasic. În funcție de dimensiunea tufei de trandafir, turnați până la 3 litri de soluție finită. În prealabil, este de dorit să afânați un pic pământul de la rădăcină și să faceți un șanț în jur, încât soluția să nu se scurgă.

Acest îngrășământ trebuie aplicat toată luna septembrie și va ajuta lăstarii tineri să se maturizeze, iar planta va tolera bine înghețul.

În septembrie, toate florile uscate trebuie îndepărtate. În septembrie, planta nu se taie, deoarece orice tăietură va fi un semnal pentru trandafir să dea un lăstar nou. Planta va pierde doar energie, deoarece lăstarii nu vor avea timp să se maturizeze înaintea sezonului rece.

Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta


În septembrie, puteți începe, treptat, să tăiați frunzele. Nu este necesar să le eliminați pe toate odată, mai ales dacă sunt încă multe flori pe tufa de trandafir. Puteți începe cu frunzele inferioare și continua treptat până la coroană. Coroanele sunt lăsate la final.  

Această lucrare necesită timp și nu orice grădinar își va asuma activitate, ma ales dacă există tufe mari. În acest caz, frunzele care cad singure în luna noiembrie.

De asemenea, puteți folosi azotat de amoniu. Astfel, un kilogram de  azotat de amoniu trebuie  diluat într-o găleată cu apă și turnat în jurul plante, peste frunzele căzute. Substanța va elimina rație  ciupercile patogene, bacteriile și dăunătorii. În plus, din acest tratament, frunzele vor începe să se descompună mai repede, transformându-se în îngrășământ.

Tufele de trandafiri trebuie, de asemenea, tratate de agenți patogeni și dăunători. Cea mai bună opțiune este o soluție de sulfatul de fier. Într-o găleată cu apă se toarnă 400 grame de suflat. Tratați cu atenție tufișurile cu această soluție.

Nu mai aruncați zațul de cafea: valorează cât aurul pentru plante 

Trandafirii trebuie tăiați la aproximativ 60 cm de sol. Astfel de trandafiri, în special cei cu un trunchi gros, nu pot fi îndoiți fără a se rupe. Dar tufele tinere cu lăstari flexibili se îndoaie fără probleme și pot fi adăpostite.

Nu tăiați prea scurt ramurile tinere, care conțin substanțe nutritive. În consecință, cu cât ramurile sunt mai scurte, cu atât mai puțini nutrienți va primi planta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?