Data publicării:

HP ajută organizațiile să îndeplinească cerințele regulamentare de conformitate

Autor: DCNews Team, michirita | Categorie: Stiri
WhatsApp

HP a lansat HP Data Privacy Services, o suită completă de servicii IT care protejează și administrează datele critice, ajutând organizațiile să reducă riscurile, să îmbunătățească ciclul complet de administrare a datelor și să respecte atât cerințele guvernamentale de conformitate existente, cât și cele noi.

Organizațiile din domeniul sănătății și al serviciilor financiare se confruntă cu amenințări de securitate care măresc riscul ca datele personale să fie accesate de surse neautorizate sau care pun în pericol integritatea acestor informații. Organizațiile trebuie, în același timp, să respecte cerințe stricte de conformitate impuse de legislația și regulamente internaționale privind securitatea datelor, care implică un grad ridicat de obligativitate și penalizări importante. Aceste legi și regulamente includ documentul ”Health Insurance Portability and Accountability Act” (HIPAA) adoptat în SUA, Directiva Uniunii Europene privind protecția datelor și Regulamentul IT din India adoptat în 2011.

Pentru a ajuta organizațiile din domeniul sănătații cu sediul în Statele Unite să-și alinieze practicile IT cu Regulamentul HIPAA Omnibus, HP oferă noile HP Data Privacy Services. Considerată un vendor de top pentru soluții de protecție a datelor de către Institutul Ponemon,(1) compania HP poate oferi servicii care ajută clienții să își administreze și protejeze datele critice, inclusiv retenția și curățarea securizată a componentelor hardware active sau retrase din uz care pot conține informații confidențiale de sănătate.

”Automatizarea continuă din domeniul sănătății și accesul tot mai larg la informațiile pacienților măresc riscul ca datele să fie accesate de utilizatori neautorizați, ceea ce poate conduce la pierderi financiare semnificative pentru companii”, a spus Lou Berger, Vicepreședinte, Services Enablement and Readiness, Storage, HP. ”Suita HP Data Privacy Services asigură organizațiilor sprijinul necesar pentru infrastructura organizației, ajutându-i să-și protejeze și optimizeze datele critice, să accelereze inovația în business și să fie în conformitate cu regulamentele privind protecția datelor.”

Cele mai bune practici de conformitate cu regulamentele

Fiecare client primește suport profesional din partea unui specialist în servicii tehnologice al HP pentru toate chestiunile referitoare la protecția datelor. HP partajează cele mai bune practici pentru a-i ajuta pe clienți să crească gradul de conformitate cu dispozițiile legale și normative, să gestioneze incidentele de securitate și să mențină acuratețea registrelor.

Ștergerea verificată a datelor

Simpla ștergere a datelor de pe sisteme IT retrase din uz, echipamente hardware și servere actualizate sau echipamente returnate prin sistem leasing nu este suficientă pentru a șterge definitiv toate informațiile confidențiale. Soluția HP Data Sanitization Service oferă resursele și instrumentele necesare pentru a elimina posibilitatea recompunerii sau recuperării datelor de pe aceste dispozitive. Specialiștii HP le oferă clienților confirmarea ștergerii datelor, verificând dacă toate procedurile de curățare au fost efectuate conform criteriilor predefinite.

Opțiuni securizate pentru a păstra datele în siguranță

Datele critice pentru business sunt adesea stocate în locații multiple, inclusiv pe componente switch, plăci de sisteme care păstrează date și memoria sistemului. Pentru a controla datele critice, HP pune la dispoziția clienților două servicii care reduc riscurile de securitate și asigură conformitatea în ceea ce privește protecția datelor.

• HP Defective Media Retention (DMR) permite clienților să asigure mentenanța și să controleze datele de pe hard disk în eventualitatea producerii unei defecțiuni. Un agent de suport al HP va diagnostica problema și va trimite o echipă la locația clientului pentru a înlocui disk-ul sau o componentă a acestuia.

• HP Comprehensive Defective Material Retention (CDMR) permite clienților să păstreze datele de pe componente care cedează, indiferent de localizarea lor în momentul producerii avariei.

Recuperarea eficientă a bunurilor

Soluția HP Asset Recovery Services oferă planuri personalizate care acoperă întreaga companie, clienții având astfel posibilitatea de a urmări traseul bunurilor – de la împachetare și livrare, până la procesare, revânzare și reciclare – și care îi ajută să gestioneze cu ușurință potențialele riscuri și să optimizeze oportunitățile asociate surplusului de echipamente IT.

HP Discover, cel mai important eveniment al HP din regiunea EMEA, va avea loc între 10-12 decembrie la Barcelona, în Spania.

Despre HP

HP creează noi posibilităţi pentru ca tehnologia să aibă un impact semnificativ asupra oamenilor, afacerilor, guvernelor şi societăţii. Datorită celui mai amplu portofoliu tehnologic din industrie, care cuprinde echipamente de imprimare, computere, software, servicii şi infrastructură IT, HP livrează soluții pentru cele mai complexe provocări cu care se confruntă clienții săi din toată lumea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel