Hoții din magazine din Marea Britanie ar putea fi iertați de poliție dacă fură… de foame
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie creată de Kindel Media, de la Pexels
Fotografie creată de Kindel Media, de la Pexels
Hoții din magazine ar putea fi iertați de polițiști dacă aceștia constată că fură de foame, pare a fi noua politică a poliției britanice.

Infracțiunile mărunte, alimentate de criza costului vieții, vor reprezenta o provocare pentru poliție, deoarece inflația atinge un maxim de 40 de ani și prețurile combustibililor continuă să crească, spune noul inspector șef al poliției. Acesta le-a transmis ofițerilor că trebuie să fie discreți atunci când decid dacă să trimită în judecată persoanele prinse furând mâncare.

Andy Cooke a spus că infracțiunile minore alimentate de criza costului vieții ar reprezenta o provocare pentru poliție, având în vedere că inflația atinge un maxim al ultimilor 40 de ani și prețurile combustibililor continuă să crească.

„Impactul sărăciei și impactul lipsei de oportunități pentru oameni, duc într-adevăr la o creștere a criminalității. Nu există două moduri în acest sens”, a spus el potrivit ziarulromânesc.net.

Cooke a spus că nu „oferă șansa ca oamenii să iasă la furat”, dar vrea ca polițiștii să se asigure că cazurile sunt „soluționate în cel mai bun mod posibil”.

„Ceea ce trebuie să aibă în vedere este ceea ce este cel mai bun lucru pentru comunitate și pentru acel individ, în modul în care se ocupă de aceste probleme. Și, cu siguranță, îi sprijin pe deplin pe ofițerii de poliție care își folosesc discreția,  și trebuie să folosească discreția mai des”, a spus el.

Creșterea costului vieții înseamnă creșterea criminalității

„Cred că ori de câte ori vezi o creștere a costului vieții sau ori de câte ori vezi mai mulți oameni căzând în sărăcie, vei vedea invariabil o creștere a criminalității. Și asta va fi o provocare pentru poliție,” a spus el.

„Există întotdeauna cazuri individuale în care vă puteți folosi discreția care nu are ca rezultat neapărat o urmărire penală, ci este tratată în cel mai bun mod posibil” a continuat Cooke. 

Cooke lucrează în poliție din 1985, inclusiv ca șef al poliției din Merseyside, înainte de a deveni șeful evaluatorului independent al forțelor de poliție din Anglia și Țara Galilor în aprilie, preluând locul lui Sir Tom Winsor.

Citește și...

Un sfert dintre britanici se văd nevoiți să sară peste mese, după explozia prețurilor la alimente

Creșterea explozivă a costului vieții din Marea Britanie a făcut ca două din trei persoane din țară să-și oprească încălzirea, iar aproape jumătate să conducă mai puâin sau să își schimbe supermarketul favorit. Puțin peste un sfert declară, potrivit unui sondaj, că au sărit peste mese.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel