Hoți de identitate prinși în urma unei postări pe Instagram
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp

Nathaniel Troy Maye, în vârstă de 44 de ani și  Tiwanna Tenise Thomason, în vârstă de 39, acuzați de furtul a mii de identități, au fost prinși de către poliția din sudul Floridei după de au postat o poză cu propria cină pe Instagram, anunță New York Daily News.

Autor: Marina Peteoacă

Cei doi infractori au fost găsiți de către poliție din Florida după ce au postat pe Instagram o poză cu o friptură și macaroane cu brânză.

Așa numita „food porn” (pornografia mâncării) este frecvent întâlnită în restaurante populare care își înregistrează meniul prin intermediul fotografilor, apoi afișându-le în mediul social.

Acest obicei, de a fotografia mâncarea și de a împărtăși poza, este des întâlnit printre utilizatorii Instagramului.

Autoritățile i-au urmărit pe Maye, din Harlem și pe Thomason, din Miramar în Florida, după ce o persoană le-a vândut un pont agenților IRS, despre cum o persoană numită „Troy” s-a lăudat cu furtul a 700 000 de identități.

Poza de pe Instagram a fost folosită, pentru prima dată, ca o dovadă judiciară, întrucât a confirmat prezența celor doi la restaurantul Morton în noaptea cu pricina.

Conform Sun Sentinel, autoritățile au găsit doar 50 de identități în urma predării de la Lauderdale Steakhouse Fort, dar, un agent special IRS a continuat căutarea online.

Cuplul, care a fost prezent la tribunal, vineri, a pledat vinovat pentru furtul identității cu circumstanțe agravate și posesia de dispozitive de acces neautorizate. Aceștia se confruntă cu până la 12 ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel