Data actualizării:
Data publicării:

Hotelierii eleni îi liniștesc pe turiștii români după ce Grecia a introdus taxa de rezilienţă climatică

Autor: Andrei Itu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Turiştii români nu vor fi foarte afectaţi de introducerea taxei de rezilienţă climatică în Grecia, deoarece tarifele de cazare au rămas la nivelul anului trecut, arată hotelierii eleni.

Alegeri prezidentiale 2024

'Grecia rămâne o destinaţie turistică unică, cu un raport calitate - preţ excelent în Mediterana în ciuda taxei de rezilienţă climatică nou introdusă', a subliniat preşedintele Federaţiei Panhellenice a Hotelierilor (POX), Ioannis Chatzis, potrivit unui comunicat transmis luni de Organizaţia Naţională de Turism a Greciei.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Thasos, Paris Parashoudis, a menţionat că tarifele în unităţile de cazare de pe insulă vor rămâne în medie la acelaşi nivel cu anul trecut iar impactul noii taxe asupra preţurilor nu va fi unul semnificativ. De asemenea, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Halkidiki, Grigoris Tasios, a adăugat că noua taxă nu a afectat cererea pentru această zonă şi a arătat că cele mai multe rezervări pentru 2024 sunt de la turiştii români.

'Taxa nou introdusă nu a afectat cererea pentru Halkidiki deoarece tarifele de cazare în regiunea noastră au fost menţinute la nivelul anului trecut. Halkidiki reprezintă destinaţia preferată a românilor pentru vacanţele în Grecia deoarece turiştii apreciază frumuseţea unică şi marea varietate de oferte atractive pentru fiecare categorie de turişti. Cele mai multe rezervări pe care le avem pentru anul 2024 sunt efectuate de turiştii români', a afirmat Tasios.

Potrivit acestuia, noua taxă nu va avea un impact semnificativ nici în ceea ce priveşte tarifele de cazare pe Riviera Olimpului. 

Citește și - Reuters: Grecia a atras deja jumătate din suma alocată prin PNRR, după ce a eliminat birocrația

Grecia a primit aproape 15 miliarde de euro în granturi și împrumuturi din Fondul de Redresare al Uniunii Europene începând din 2021, o sumă echivalentă cu aproximativ 8% din producția sa economică, a declarat guvernul elen, citat de Reuters.

După ani de subinvestiții din cauza crizei financiare din perioada 2010-2018 și a pandemiei de COVID-19, Grecia și-a îmbunătățit absorbția fondurilor europene, eliminând birocrația și contribuind astfel la o creștere mai rapidă a economiei sale.

Grecia este eligibilă pentru un total de 36 de miliarde de euro în granturi și împrumuturi din fondul post-pandemie până în 2027, iar resursele se așteaptă să genereze o investiție totală de 60 de miliarde de euro în companii de dimensiuni medii, energie verde, digitalizare și infrastructură.

Atena va depune cereri pentru a primi încă 3,6 miliarde de euro din Fondul de Redresare până în septembrie, ceea ce ar ajuta țara să atingă ținta de creștere economică de 2,9% în acest an, a declarat luni viceministrul de finanțe Nikos Papathanasis. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel