Data publicării:

Horoscop cu 13 zodii? Se schimbă horoscopul? Apare o nouă zodie? Află totul despre descoperirea privind astrele

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Se schimbă horoscopul?! Dacă erai Taur, de acum vei fi Gemeni?! Apare o nouă zodie?!

TikTok este plin de zvonuri cum că apare o nouă zodie și, că de acum înainte, vor fi... 13 zodii. Dar de unde și până unde au apărut aceste zvonuri? Aflăm totul în rândurile de mai jos.

În ultima vreme, Internetul a fost invadat de tot felul de așa zise știri senzaționale despre o 13-a zodie. Este vorba despre Ophiuchus, (pronunțat Ofiucus), sau „omul cu șerpi”, așa cum este traducerea cuvântului.

Ophiuchus este o constelație reală, dar nu este o zodie! Constelațiile nu trebuie confundate cu zodiile

„A 13-a zodie”, Ophiuchus, este o constelație care se află între Scorpion și Săgetător. Soarele trece în fața constelației Ophiuchus aproximativ între 30 noiembrie și 18 decembrie în fiecare an.

 

De precizat că nu vorbim de vreo descoperire nouă! Se știe de pe vremea lui Ptolemeu care era astronom, astrolog, cartograf, matematician, fizician, filozof și muzician antic.

Constelația Ophiuchus este situată pe ecuatorul ceresc și a fost una dintre cele 48 de constelații originale cartografiate de Ptolemeu și mai târziu adoptată de către Uniunea Astronomică Internațională. Este una dintre cele 13 constelații zodiacale (constelațiile prin care Soarele trece în cursul anului).

 

În fiecare an, această știre că apare o a 13-a zodie tot apare, dat cine o aduce în prim plan o face doar pentru senzațional pentru că oamenii sunt foarte interesanți de astrologie.

 

În astrologia modernă, există o mișcare în creștere care susține că a 13-a zodie, Ophiuchus, ar trebui să fie inclusă în horoscop

 

În timp ce astrologii moderni au acceptat în general cele 12 semne zodiacale tradiționale, există o mișcare în creștere care susține că Ophiuchus ar trebui să fie inclusă ca a 13-a zodie. Acești susținători susțin că Ophiuchus a fost ignorată de astrologii occidentali de-a lungul secolelor, dar că este o parte importantă a zodiacului.

În cele din urmă, decizia de a accepta sau nu Ophiuchus ca a 13-a zodie este o decizie personală. Nu există un răspuns corect sau greșit și fiecare persoană trebuie să decidă singură ce crede. La fel cum și fiecare crede sau nu în horoscop. 

VEZI ȘI: Lilith a intrat în Fecioară. Va sta până pe 29 iunie 2024. Daniela Simulescu a spus ce ne așteaptă - https://www.dcnews.ro/lilith-a-intrat-in-fecioara-va-sta-pana-pe-29-iunie-2024-daniela-simulescu-a-spus-ce-ne-asteapta_938415.html

Până la noi „descoperiri”, horoscopul este format din 12 zodii: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Aceste semne sunt asociate cu anumite caracteristici și trăsături de personalitate, și se bazează pe poziția astrelor în momentul nașterii unei persoane.

VEZI ȘI: Horoscop 20 - 26 noiembrie 2023. Mihai Voropchievici: Zodia care va avea o reușită profesională: Muncă multă, dar și bani mulți - https://www.dcnews.ro/horoscop-20-26-noiembrie-2023-mihai-voropchievici-zodia-care-va-avea-o-reusita-profesionala-munca-multa-dar-si-bani-multi_938592.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel