HORNBACH: Busuiocul, în topul plantelor aromatice cultivate de români
Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, românii se arată din ce în ce mai interesaţi de cultivarea plantelor aromatice şi medicinale, iar busuiocul se regăseşte pe primul loc în rândul preferinţelor acestora, urmat de rozmarin, mentă şi salvie.
Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, românii se arată din ce în ce mai interesaţi de cultivarea plantelor aromatice şi medicinale, iar busuiocul se regăseşte pe primul loc în rândul preferinţelor acestora, urmat de rozmarin, mentă şi salvie.
„Datorită proprietăţilor medicale şi culinare, dar şi a conotaţiilor spirituale şi simbolice pe care le are în cultura noastră încă din cele mai vechi timpuri, busuiocul este una dintre cele mai apreciate plante aromatice din România, aflându-se în fiecare an în topul celor mai vândute seminţe de mirodenii, alături de rozmarin, mentă şi salvie”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.
Potrivit afirmaţiilor sale, pe lângă gustul şi aroma inconfundabilă prin care se distinge în preparatele culinare, busuiocul a fost şi una dintre primele plante folosite de români pentru tratarea diverselor afecţiuni precum sunt bolile renale, gripa, rănile sau înţepăturile de insecte. În acelaşi timp şi menta, recunoscută pentru aroma pe care o dă mâncărurilor şi băuturilor, este o sursă importantă de fibre, proteine, vitamine, acid folic, potasiu, calciu şi mangan.
Alături de busuioc, rozmarin, mentă, levănţică şi salvie, românii mai folosesc şi alte mirodenii, atât în bucătărie, cât şi ca plante medicinale. Printre acestea se regăsesc şi dafinul, coriandrul, oregano, maghiranul sau valeriana.
„Cultivarea plantelor aromatice este favorizată de condiţiile pedoclimatice din România. Mai mult, majoritatea mirodeniilor pot fi plantate atât în grădină, cât şi în ghivece şi nu au nevoie de condiţii speciale de îngrijire, în comparaţie cu alte specii de plante”, a mai spus Mugurel – Horia Rusu.
Acesta a mai adăugat că, în general primăvara, plantele aromatice se curăţă pentru a reîntineri, iar crengile tăiate se păstrează într-un pahar cu apă, urmând ca ulterior să prindă rădăcini şi să poată fi, la rândul lor, plantate. De asemenea, pentru a nu se înmulţi excesiv, este ideal să se amenajeze o zonă specială de creştere doar pentru acestea.
Magazinele Hornbach pun, în permanenţă, la dispoziţia clienţilor un sortiment de peste 30 de specii diferite de plante aromatice la ghiveci şi peste 40 de tipuri de seminţe de mirodenii de cea mai bună calitate. De asemenea, clienţii Hornbach beneficiază şi de garanţia creşterii plantelor, acestea având o calitate ridicată. Astfel, în cazul reclamaţiilor îndreptăţite, banii sunt returnaţi sau produsele sunt înlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbuşti, tufe, copaci sau trandafiri.
În plus, pentru a veni în sprijinul românilor care doresc să cultive plante aromatice, retailerul organizează în luna mai, în toate magazinele sale, o zonă special dedicată, în care clienţii vor putea afla detalii despre creşterea şi îngrijirea acestor specii şi vor putea alege dintre cele mai noi sortimente de mărar, pătrujel, busuioc sau alte plante aromatice.
Sfaturi pentru amenajarea terasei din lemn
Tot în luna mai, clienţii magazinelor Hornbach vor putea învăţa, în cadrul unei zone special amenajate, şi cum să îşi construiască o terasă din lemn pentru grădină. Pe lângă produsele necesare realizării unui astfel de proiect, aceştia vor avea puse la dispoziţie materiale video pe care le vor putea urmări în magazine, cât şi sfaturile consultanţilor Hornbach.
„Analizând vânzările din cele cinci magazine pe care le deţinem pe piaţa locală, în ultimii ani tot mai mulţi români îşi amenajează grădina cu o terasă sau un foişor, cererea pentru materialele necesare acestui tip de construcţii fiind în creştere de la an la an”, a subliniat reprezentantul companiei.
Potrivit acestuia, românii sunt tot mai interesaţi de materialele din compozit, pe bază de lemn şi polimer - WPC = Wood Plastic Composite – acestea fiind ideale pentru realizarea unei terase durabile, datorită rezistenţei ridicate la flexiune, la intemperii şi la apă.
„În ciuda faptului că cele mai întâlnite terase la români sunt realizate din plăci ceramice sau din beton, materialele pe bază de lemn şi polimer câştigă tot mai mult teren datorită caracteristicilor deosebite şi a duratei de viaţă mai lungi pe care o au”, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.
Pentru clienţii care îşi doresc realizarea unei terase, magazinele Hornbach pun permanent la dispoziţie o varietate de plăci de diferite forme, mărimi, materiale şi culori, având cel mai mare sortiment de profile pentru terasă, care acoperă o gamă largă: de la lemn cu provenienţă europeană, până la lemn tropical.
„În fiecare an ne îmbogăţim sortimentul de produse şi încercăm să aducem în magazinele noastre o gamă cât mai diversificată de materiale, care să fie în acord cu tendinţele pieţei. În acest sens, în 2014, am dezvoltat un serviciu de comenzi speciale pentru profilele de terasă, care pune accent pe materialele de tip compozit”, a încheiat Mugurel-Horia Rusu.
Mai mult, retailerul pune la dispoziţie, contra cost, şi servicii de montaj profesional, care asigură execuţia unei lucrări de calitate şi oferă garanţie de până la 2 ani pentru întreaga lucrare.
De asemenea, pentru cei care au în plan reamenajarea completă a grădinii, în toate cele cinci magazine Hornbach din România, se află pe rafturi o varietate impresionantă de specii de pomi, arbuşti fructiferi, plante de exterior şi interior, bulbi, seminţe, gazon, maşini, garduri, pământ şi îngrăşământ, precum şi toate accesoriile şi uneltele necesare pentru proiectele de grădinărit.
Expoziţia despre metodele de creştere şi îngrijire a plantelor aromatice începe în toate magazinele Hornbach în data de 30 aprilie, iar cea despre soluţiile pentru construirea terasei din lemn în data de 2 mai. Mai multe informaţii vor fi astfel disponibile în magazine şi pe pagina oficială www.hornbach.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News