Horia Teodorescu (CJ Tulcea), semnal de alarmă: Guvernul trebuie să înțeleagă. Altfel, se vor pierde investiții importante din bani europeni
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Horia Teodorescu,președintele CJ Tulcea a vorbit despre motivele care au dus la blocarea investiției de la spital. 

Investiții blocate din cauza creșterii necontrolate a prețurilor. Acesta a fost subiectul dezbătut de către președintele Consiliului Județean Tucea, Horia Teodorescu.

”La investiția de le spital noi am avut poate singura investiție care ne creează mici probleme din punct de vedere tehnic, dar, investiția a fost licitată chiar înaintea exploziilor prețurilor, cu prețurile care erau atunci pe piață, de trei-patru ori mai mici. Acum suntem în tratative cu constructorul să găsim formula optimă pentru derularea acestei investiții. Ea este începută, dar sunt diferențe mari de prețuri care l-au pus pe constructor în imposibilitatea de a merge în față ineficient fără să găsească soluții de optimizare a lucrării. De două luni de zile lucrăm la acest detaliu. Eu sper să se găsească o soluție, pentru că în momentul de față există un blocaj la această investiție extraordinar de importantă pentru noi. Nu merg lucrurile chiar pe sufletul nostru și asta nu se datorează nici nouă, nici constructorilor, se datorează doar exploziilor necontrolate a prețurilor. Sperăm să trecem peste și să închidem cea mai importantă investiție din  municipiul Tulcea”, a declarat președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Întrebat de către jurnalistul Val Vâlcu dacă ar fi necesară o intervenție de la nivel central pentru a regla această explozie necontrolată a creșterii prețurilor, Horia Teodorescu a declarat:

”Au fost anumite reglaje prin anumite ordonanțe dar ele au acoperit 20-30% din creșterea prețurilor. Au fost ca o gură de oxigen. Într-adevăr, trebuie reanalizat. Nu știu care este efortul bugetar la nivel de țară, nu știu care este disponibilitatea în acest domeniu pentru că sunt sume destul de importante, dar guvernul trebuie să înțeleagă că așa cum s-au dat aceste  acoperiri de 20% vor trebui analizate și altele pentru că unele zone vor rămâne cu investiții importante din bani europeni, altfel spus bani pierduți, pentru că unii dintre constructori nu vor avea posibilitatea să susțină o investiție în care să piardă milioane de euro”, a adăugat președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Citește și:

Horia Teodorescu, președintele CJ, dezvăluie ”bătălia” pentru a schimba fața orașului Tulcea: Investiții majore

"Sunt multe de făcut în oraşul Tulcea, pentru că există un decalaj al investiţiilor făcute de-a lungul timpului. Când ne raportăm la investiţiile de pe teritoriul judeţului Tulcea, ele sunt multe, dar Municipiul Tulcea este undeva în stadiul de început al investiţiilor majore, investiții care să schimbe faţa oraşului. Aici este de lucru.

Parteneriat pentru Centura Tulcea

Bătălia noastră, în momentul de faţă, este pentru a finaliza investiţiile pe care noi le avem în derulare, lăsând în plan secund investiţiile noi. Şi pe acestea le avem în vedere, aşa cum am spus ieri. Am semnat cu Primăria Isaccea, cu Ministerul Transporturilor, parteneriatul pentru o centură a Tulcei care leagă şi vama, evită şi oraşul şi care se va înţepa în viitorul drum expres - de la pod, la Tulcea, Tulcea - Constanța.

Noi am început mult mai repede decât investiţiile mari ale Ministerului Transporturilor şi aici mă refer la drumul expres care reprezintă, după investițiile care sunt acum în derulare, închiderea unui complex de investiţii care au fost, până la urmă, promovate de noi cei de la Tulcea şi care au avut girul Băncii Mondiale şi al Comisiei Europene. Încercăm să dăm judeţului Tulcea fața pe care o merită", a spus Horia Teodorescu, la DCNews TV. 

"Acest pilon de dezvoltare al judeţului Tulcea, al Dobrogei a fost făcut pe câteva componente - vezi dezvoltarea Aeroportului din Tulcea, la care am semnat acum două săptămâni ultimul contract de modernizare a terminalului - avem podul, unde se speră ca în luna decembrie să treacă primele maşini pe el, avem centura oraşului Tulcea, centura oraşului Isaccea, centura orașului Măcin. O întreagă paletă pe ceea ce înseamnă conectivitate", a mai spus președintele CJ Tulcea.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel