Horia Georgescu: ANI a făcut un denunț pe numele lui Marian Vanghelie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele ANI, Horia Georgescu, a declarat, joi, că instituția pe care o conduce a găsit indicii de săvârșire a unor fapte penale în cazul primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, și a formulat în acest sens un denunț.

"Referitor la Marian Vanghelie, ANI a solicitat confiscarea unei sume nejustificate de bani, Comisia de cercetare din cadrul CAB a clasat dosarul, dar procurorul din cadrul acestei entități a formulat o opinie separată. Din această perspectivă, noi am identificat indicii de săvârșire a unor fapte penale cu privire la unele sume de bani menționate chiar de către domnia sa în probatoriul administrat, care au presupus unele indicii de comitere a unor infracțiuni", a transmis Horia Georgescu, care a precizat că acestea au fost înaintate de ANI "prin formula unui denunț".

Întrebat când a făcut această sesizare, șeful ANI a răspuns că ulterior motivării deciziei Comisiei de cercetare din cadrul Curții de Apel București, adică acum câteva săptămâni.

"Suma pe care a identificat-o Agenția Națională de Integritate este de 200.000 euro. Problema este că în administrarea probatoriului chiar dl Marian Vanghelie a spus că a rulat sume importante de bani, de ordinul sutelor de mii de dolari. La fel expertul parte angajat de domnia sa a menționat faptul că sumele identificate sunt mai mari decât cele pe care le-am găsit noi a fi nejustificate", a continuat Horia Georgescu, potrivit Agerpres.

Vezi și: Lider PMP, remarcă rasistă despre Marian Vanghelie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel