Horia Constantinescu, șeful ANPC, reclamat de un avertizor de integritate. A dat banii de RCA pe body-cam-uri și soft de recunoaștere a vocii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Horia Constantinescu   Foto: Crișan Andreescu
Horia Constantinescu Foto: Crișan Andreescu
Mașinile ANPC nu au RCA de mai bine de un an, scrie pe Facebook un ”avertizor în interes public”, care semnalează ilegalități la vârful instituției conduse de Horia Constantinescu. 

Inspectorii aduși din toată țara ca să controleze pensiunile și cabanele de la munte stau pe banii statului la Aro Brașov, un hotel de cinci stele, dar nu se pot deplasa decât în oraș, fiindcă mașinile comisariatului au fost sechestrate. Primind și diurnă, ei sunt recompensați astfel cu un concediu plătit regește, scrie Sorin Susanu, fostul comisar șef din Brașov, pe Facebook.

În schimb, inspectorii trimiși să controleze hotelurile de la Herculane au fost amendați de poliția locală, fiindcă au circulat cu mașini fără RCA. Susanu susține că, în ciuda ”circului mediatic” în care este implicată zilnic Autorității Naționale de Protecție a Consumatorului, situația în această instituție se degradează continuu, din vina managementului defectuos a echipei de conducere.

”Avertizare în interes public!! Respect prezumția de nevinovăție, scrie Susanu pe pagina sa de Facebook.

O noua dovada de management defectuos a conducerii ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor ?Asa cum anunțam și în urma cu aproximativ un an jumătate (10.05.2022) mașinile ANPC rămâneau fără RCA (situație fără precedent din câte cunosc eu) și eram nevoit să dispun imediat indisponibilizarea lor. Chiar dacă informasem și solicitasem în prealabil fondurile necesare, conducerea ANPC (dl Horia Constantinescu si dl Paul Anghel) nu au reușit sa gestioneze corect situația. 

La acel moment se cheltuiau sume extrem de mari de bani pt lucruri inutile instituției dar dorite de către Horia Constantinescu (spre exemplu stații walkie talkie și body-cam care au fost interzise de a fi folosite de către instituțiile abilitate pt ca se încalca legea) . Sunt și alte achiziții discutabile: soft pt recunoașterea vocii, servicii de publicitate, firma specializata pt respectarea GDPR (de când avem aceasta firma este pt prima data în existenta ANPC când suntem sancționați pt nerespectarea prevederilor GDPR) servicii monitorizare presa etc etc.

Zilele trecute arătam că la Brașov, dl Constantinescu a dispus începerea unui nou comandament dar mașinile ANPC de aici erau sub sechestru pt ca CRPC Bv nu a plătit o suma infima datorata.... dar, și mai grav, oamenii numiți aici direct de Horia Constantinescu nici nu au dispus imediat indisponibilizarea autoturismelor, fapt ILEGAL!

Cu toate ca ne aflam în situația dată, pt comisarii apropiați de Horia Constantinescu și Paul Anghel trimiși în "comandament" au existat fonduri pt cazarea la un hotel de 5 stele din centrul Brașovului.

Astăzi, vedem un nou exemplu de incompetenta!

Comisarii sunt trimiși la Băile Herculane în control cu mașini fără RCA!

Direcția de Control este condusa de Paul Anghel.... buget, management general etc .. de către Horia Constantinescu.

Câte dovezi de incompetenta sa mai trebuiască pt a se decide politic ca dl Constantinescu este total nepotrivit pt funcția pe care o ocupa? Sunt alte interese?

Vedem zilnic câte un "circ mediatic" în care este implicat ANPC-ul, sunt numiți în funcții de conducere oameni condamnați penal, se dovedește prin procese ca se comit abuzuri la ANPC, pleacă numeroși comisari cu experienta etc etc... cat și de ce sa continue aceasta degradare grava a stării”?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel