Data publicării:
Constantinescu, prima reacție, după ce a fost demis de Orban de la vârful ANPC: Am început cu județul greșit, mi s-a transmis că trebuia să cer acordul
Horia Constantinescu, fostul președinte ANPC, a avut o primă reacţie, după ce a fost demis de noul premier, Ludovic Orban.
"Nu am niciun drept să comentez demiterea, cum nu am niciun drept să comentez numirea. Este opţiunea dânsului. Mă bucur că cea care este interimar este un om cu care am colaborat bine şi cu care am făcut destul de multă curăţenie în instituție. Sper ca algoritmul numirii să fie bazat pe criterii de competenţă în acest domeniu, nu vorbesc de competențe în alte domenii. Această structură are nevoie de oameni performanţi în interior, nu că vreau să mă pieptăn singur, ci pentru că, dacă va fi permanent adus un om din exteriorul instituţiei, va fi greu să înţeleagă cum trebuie abordat, evaluarea activităţii colegilor din subordine, a activității comisariatelor, a randamentului activităţii acestora. Trebuie să fie supervizat de un om cu cunoştinţe vaste în acest sistem", a declarat Horia Constantinescu, fostul președinte ANPC, pentru DCNews.
Reorganizarea ANPC
"Probabil am început cu judeţul greşit, cu Mehedinţi. În opinia mea, am ales judeţul greşit. Este judeţul din care vine domnul ministru al Economiei. Mi s-a transmis că, acolo, nu ar fi trebuit să fac fără să cer acordul. Eu ştiu, conform prerogativelor acestei funcţii şi atribuţiilor acestei instituţii, că avem obligaţia de a informa, lucru pe care l-am făcut, înaintea transmiterii deciziei. L-am informat pe dânsul. Probabil nu a avut timpul necesar să parcurgă documentul. Era o reorganizare discutată atât cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, cât și cu ministrul Economiei, cu domnul Bădălău. Nu am avut în vedere, aşa cum josnic s-a scris în presă, să treacă oamenii pe la mine. Greşit! Am făcut, astăzi, poză cu cei zece tineri pe care îi las în instituţie, pe care am vrut să îi cunosc pentru că nu au trecut pe la mine, înainte. Cred că acest suflu era extraordinar de necesar într-o instituţie care nu are cea mai bună reputaţie, lucru pe care mi l-am asumat, când am demarat schimbarea în forţă a acesteia. Sunt cifrele care vorbesc, rapoartele Curţii de Conturi, sunt lucruri care susţin afirmaţiile mele. Vorbim de un organism vătămat de un cancer instituţional", a mai spus Constantinescu.
"Le întorc serviciile, boicotând această reorganizare"
"Nu cred că va avea loc această reorganizare a instituţiei pentru că, în spatele fiecărui comisariat judeţean se află oameni care au avut nevoie de-a lungul timpului de aceştia. Ori, acum, cumva, le întorc serviciile, boicotând această reorganizare. Reorganizarea are multe argumente logice, nu pentru că sunt inventate de Horia Constantinescu, ci pentru că au fost discutate cu toţi factorii determinanţi din această instituţie. Nu am stat pe scaunul de secretar de stat în viaţa mea. Ba nu, mint. Când s-a făcut poza pentru instituţie, scaunul a fost ocupat în permanență de secretara mea. Eu am stat la masa ovală din centru, înconjurat de toţi conducătorii direcţiilor, oameni frumoşi, cu care am reuşit să facem lucruri, care au atras atenţia că pot fi făcute şi că trebuie făcute", a declarat fostul președinte ANPC.
Planuri după demitere
"Sunt comisar-şef adjunct la Constanța, prin concurs. Mă bucur că am dat concursul la Agenția Naţională a Funcţionarilor Publici. N-a fost un concurs organizat pe genunchi în instituție. Mi-am dorit să fie la nivelul acelei agenţii pentru a elimina orice fel de suspiciune. Mă voi întoarce la activitatea de acolo. Cred cu tărie, în continuare, că lucrurile făcute bine cu echipa de acolo trebuie continuate, indiferent dacă această autoritate îşi va găsi sau nu direcţia", a mai spus Horia Constantinescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News