Horațiu Moldovan: Ministerul Sănătății propune un pact național pentru sport
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Secretarul de stat a spus că Minsisterul propune un pact între autorități, societate și mediul de afaceri pentru facilitatea sportului în România.

Secretarul de stat, Horațiu Moldovan, a spus că principala cauză a mortalității din România este dată de bolile cardiovasculare și că Ministerul Sănătății susține elaborarea unei strategii, la nivel de țară, care să combată aceste probleme.

„Ca să avem mai târziu adulți sănătoși, trebuie să ne deprindem copiii și tinerii să facă mișcare. Ministerul Sănătății susține elaborarea unei strategii naționale pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin activitatea fizică organizată, susținută, educativă. România deține primul loc pe plan european în ceea ce privește incidența și mortalitatea prin boli cardiovasculare și un rol fruntaș, din păcate, în obezitate infantilă. Principala cauză de mortalitate în România este dată de bolile cardiovasculare", a spus Moldovan, la conferința UPGRADE România.

Un pact pentru sport între autorități, societate și mediul de afaceri

 

„Este nevoie și noi chiar propunem, Ministerul Sănătății, un pact la nivel național între toți actorii responsabili și mă refer aici la autoritățile publice, la societatea civilă, la mediul de afaceri care să susțină promovarea sănătății, a sportului și promovarea educației prin sport", a concluzionat Horațiu Moldovan.

Mai multe detalii în videoclip:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel