HORA contestă închiderea restaurantelor. Mischie: Soluţia, un scenariu ca la şcoli
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a anunţat că va contesta măsurile de închidere a restaurantelor din cauza creşterii numărului de infectări. 

"Din discuţiile avute cu autorităţile locale, am încercat să le arătăm că istoria e de partea noastră. La mijlocul lunii martie, a fost luată o decizie greşită referitor la funcţionarea restaurantelor şi asta s-a dovedit când s-au redeschis. Nu a existat o creştere a numărului de persoane infectate cu COVID-19 după redeschidere. Ne uităm şi la practica europeană. Restaurantele sunt deschise cu protocoale sanitare în vigoare. Pe de altă parte, orice decizie va fi luată, indiferent că va fi în Bucureşti sau alt judeţ, HORA va ataca deciziile. Nu este corect faţă de această industrie, pentru că închiderea nu va rezolva problema sanitară", a declarat Daniel Mischie, preşedintele HORA, la Digi24. 

HORA propune "semaforul" din şcoli pentru restaurante

"Suntem pregătiţi să susţinem orice decizie a autorităţilor locale cu privire la protocoale sanitare care să limiteze răspândirea acestui virus. Nu se pune problema de a păstra terasele şi de a închide interiorul. Cel mai bun lucru ar fi să găsim o soluţie prin care reglementările să fie ca la şcoli, cu scenariul roşu, galben sau verde. Sub un anumit număr de persoane infectate, să putem funcţiona liber, când există o creştere să funcţionăm la jumătate din capacitate, iar când se depăşeşte 3 la mie să ne închidem", a mai spus Mischie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel