Hocheiştii români, premiaţi de Consiliul Secuiesc, după ce au cântat imnul Ungariei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Sfidare la adresa statului român.  Consiliului Secuiesc, întrunit la data de 17 ianuarie, a hotărât ca jucătorii echipei naţionale de hochei a României să fie distinşi cu premiul „Gabor Aron”, potrivit jurnalul.ro.

"Componenţii echipei naţionale de hochei a României, care au participat la turneul internaţional de hochei, desfăşurat, în perioada 14-17 decembrie, la Miercurea Ciuc, şi-au asumat public identitatea de secui-maghiari şi au dovedit o conduită exemplară pentru care merită recompensaţi de Consiliul National Secuiesc cu premiul Gabor Aron.

Înaintea partidei de hochei dintre România şi Ungaria, sportivii noştri de elită au dovedit respect faţă de ambele ţări. După intonarea imnului României, ei au cântat împreună cu spectatorii din patinoar, imnul Ungariei şi pe cel al ţinutului secuiesc. Prin gestul lor de a-şi asuma public identitatea, au arătat un exemplu de urmat tuturor secuilor, tuturor locuitorilor ţinutului secuiesc şi au obţinut merite deosebite în lupta pentru autonomia ţinutului secuiesc”, se arată într-un comunicat postat de szekelyhon.ro.

Citește și:

Hocheiştii români au intonat doar imnul Ungariei

Ilie Năstase: România va merge bine când UDMR-ul n-o să mai fie la putere

Badea: Să renunţăm la naţionala de hochei. Eu nu vreau să mă reprezinte “Cioco Boco” ăsta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel