Hochei: St Louis Blues, calficată după 49 de ani în finala NHL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Echipa St Louis Blues s-a calificat, după o pauză de 49 de ani, în finala Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), în care va avea ca adversară, începând de săptămâna viitoare, formaţia Boston Bruins.

Blues s-a impus cu 4 victorii la 2 în duelul pentru stabilirea câştigătoarei Conferinţei de Vest a NHL, în care a înfruntat formaţia San Jose Sharks, de care a dispus cu scorul de 5-1 în meciul al şaselea, disputat marţi seara. 'Rechinii' au evoluat însă fără mai mulţi jucători importanţi, între care căpitanul Joe Pavelski, Tomas Hert şi Erik Karlsson, toţi trei accidentaţi, scrie AGERPRES.

'Este incredibil să oferim, în sfârşit, această finală unui întreg oraş care o aşteaptă de 49 de ani. Nu s-a terminat, ne mai rămân încă patru victorii de obţinut', a declarat Pat Maroon, unul dintre artizanii victoriei lui Blues. Echipa din St Louis nu a cucerit niciodată trofeul suprem, Cupa Stanley, deşi a disputat trei finale consecutive, în 1968, 1969 şi 1970. Viitoarea sa adversară, Boston Bruins, câştigătoarea Conferinţei de Est (4 victorii la 0 în duelul cu Carolina Hurricanes) va disputa a 20-a finală din istoria sa, a treia începând din 2011, având în palmares şase Cupe Stanley. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel