Urmărește emisiunea live
Hoandră, SURPRINS total când a văzut cine a intrat la Antena 3. ”Așa a început justiția în România!”
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Hoandră
Hoandră
Octavian Hoandră și-a arătat surprinderea când a văzut cine a intrat, în direct, la Antena 3.

Jurnalistului de la Realitatea TV nu i-a venit să creadă când a auzit că a intrat în direct, în emisiunea lui Mihai Gâdea, Corneliu Pârcălăbescu (șeful gărzilor patriotice din decembrie 1989) după ce generalul Dan Voinea a spus că acesta a murit.

Corneliu Pârcălăbescu (șeful gărzilor patriotice din decembrie 1989) este cel pe care generalul Dan Voinea l-a acuzat că l-a împușcat pe Milea în 22 decembrie, pe atunci ministrul Apărării. Nu a fost prima dată când generalul procuror Dan Voinea a făcut această acuzație, ci a promovat-o și în anii anteriori.


Întrebat de presă despre opinia lui Pârcălăbescu în acest caz, Voinea a declarat, în repetate rânduri că nu a mai apucat să-l ancheteze, pentru că... "Pârcălăbescu a murit înainte să-l întrebe".

Octavian Hoandră a spus că ce a zis Dan Voinea este inacceptabil.

”Cum să fii început România bine? Procurorul Voinea povestea, la Antena 3, că Pârcălăbescu l-ar fi împușcat pe generalul Milea. În zece minute, Pârcălăbescu a sunat și a zis că nu este adevărat. Așa a început justiția... și ne mai mirăm că de ce avem de-alde procurori Portocală. După cercetări, Voinea a zis că Pârcălăbescu l-a ucis pe generalul Milea. Voinea a condus dosarul Revoluției și a rămas șeful parchetelor militare timp de ani de zile! Așa a început justiția în România!”, a spus Octavian Hoandră la Realitatea TV.

Moarte lui Vasile Milea este consemnată oficial ca sinucidere. Acesta s-a împușcat în biroul lui Corneliu Pârcălăbescu, varianta oficială a morții sale.

Cine este Dan Voinea

În decembrie 1989, când avea gradul de maior la Direcția Procuraturii Militare, a fost desemnat procuror în procesul Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnați la moarte și executați, în 25 decembrie 1989. De asemenea, generalul Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990 și cel al Revoluției din decembrie 1989.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel