Hidroelectrica: Remus Borza, în judecată pentru conflict de interese
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Remus Borza
Remus Borza

Remus Borza a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica este acuzat că a atribuit firmei sale de avocatură mai multe contracte de asistență juridică. 

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Curţii de Apel Bucureşti. Procurorii Parchetului CAB au finalizat cercetările şi i-au trimis în judecată pe avocaţii Remus Adrian Borza şi Nicoleta Munteanu, pentru conflict de interese.

Procurorii au stabilit că Nicoleta Munteanu, în calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnată administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a încheiat 34 de contracte de asistenţă juridică între firma de insolvenţă şi Societatea Civilă Profesională de Avocaţi "Borza şi Asociaţii". Asistenţa juridică a constat în reprezentare, redactare, semnare şi depunere a actelor în mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti, în care SC Hidroelectrica avea calitate de parte, scrie Mediafax.

În cazul lui Remus Borza, procurorii au reţinut că, în calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a făcut 34 de plăţi către firma sa de avocatură, în baza contractelor încheiate de Munteanu.

A fost stabilit și un termen de judecată, 15 noiembrie.

Înainte de a fi propus un nou ministru al Economiei, numele lui Remus Borza se număra printre favoriții pentru șefia Ministerului Economiei. Când a fost întrebat despre această eventualitate, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica nici nu a infirmat și nici nu a confirmat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel