Hidroelectrica a respins creanțele ”băieților deștepți”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hidroelectrica
Hidroelectrica

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, a respins creanțele companiilor care până în urmă cu două luni cumpărau energie ieftină de la  producătorul de energie de stat, a căror valoare însumau 870 milioane de lei.

Băieţii deştepţi" s-au înscris în tabelul preliminar al creditorilor Hidroelectrica, companie aflată în insolvenţă, cu o sumă în valoare de 870,5 milioane lei, informează Mediafax.

Potrivit reprezentatului Euro Insol, administratorul judiciar al producătorului de energie, Remus Borza, singurul trader de energie care a solicitat despăgubiri ca urmare a denunţării contractelor bilaterale a fost Alpiq Romindustries, societate deținută de elvețienii de la Alpiqcare, care a cerut 527,7 milioane de lei.

Restul firmelor au cerut despăgubiri pentru beneficii nerealizate în perioada în care Hidroelectrica a activat clauza de forţă majoră din cauza secetei, a mai susținut Remus Borza, precizând că "toate creanţele cerute de băieţii deştepţi au fost respinse în totalitate".

Reprezentatul Euro Insol a adăugat că datoriile respinse din tabelul preliminar redactat de administratorul judiciar pot fi admise în cazul unor contestaţii, dacă acestea sunt aprobate în instanţă.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a renegociat contractele încheiate cu Alro Slatina, Elsid, Electrocarbon şi Electromagnetica, în timp ce la acordurile cu Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT România şi Euro P.E.C.s-a renunțat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel