Data publicării:

Hezbollah transmite că a răspuns atacului israelian și a lansat rachete spre nordul Israelului

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Hezbollah a anunţat sâmbătă că a lansat rachete în nordul Israelului, primul atac după loviturile israeliene intensea supra suburbiilor sudice ale Beirutului de peste noapte, transmite Agerpres și AFP.

Mişcarea şiită pro-iraniană a declarat, într-un comunicat, că a vizat kibbutzul Kabri din nordul Israelului cu rachete Fadi-1 ca răspuns la atacurile "barbare" ale Israelului "asupra oraşelor, satelor şi civililor" din Liban.

La rândul său, armata israeliană a anunţat sâmbătă dimineaţă noi lovituri împotriva Hezbollah în estul Libanului, după ce în cursul nopţii a bombardat intens suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al mişcării armate islamiste.

Armata "loveşte în prezent ţinte (...) aparţinând organizaţiei teroriste Hezbollah din regiunea Bekaa", în estul Libanului, potrivit unui comunicat de presă.

Armata israeliană a mai indicat că sirenele de avertizare au sunat în nordul Israelului, unde Hezbollah a susţinut că a tras rachete.

EFE transmite că o explozie a răsunat în capitala libaneză sâmbătă dimineaţă devreme, în timp ce presa locală a raportat un bombardament în apropierea oraşului Bhamdun, la doar 20 de kilometri est de Beirut, o zonă până acum neatinsă de violenţa care s-a concentrat asupra bastioanelor Hezbollah.

Potrivit agenţiei de presă libaneze ANN, în zorii zilei de sâmbătă au fost bombardat mai multe puncte din sudul ţării, unele dintre ele în zonele adiacente graniţei de facto dintre cele două ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel