Herăstrăul, abandonat și de Clotilde Armand, și de Nicușor Dan: Copaci legați cu banda Poliției Locale, ca să nu se prăbușească, buruieni de un metru, alei surpate - Galerie Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Parcul Herăstrău din București este în continuare părăsit. Nici primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, nici primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu par a fi preocupați de aspectul, dar nici de siguranța acestui parc, lăsat să ajungă în paragină. 

Din alte evenimente, aleșii locali par să nu învețe nimic. Vizavi de primăria lui Nicușor Dan, în Parcul Cișmigiu, un copac a căzut peste o femeie, pe alee. Despre măsurile care (nu) s-au luat, DCNews a scris ulterior, din răspunsurile oficiale ale autorităților competente. În timp ce copacii devin adevărate capcane pentru bucureștenii care aleg parcul pentru o plimbare de weekend sau de dimineață, fugind, pe cât posibil, de poluarea străzilor betonate, aglomerate de mașini, aleșii locali se încurcă în idei din ce în ce mai năstrușnice. Până una alta, vedem că nimic nu se schimbă. 

Parcurile Capitalei, de această dată Herăstrăul, arată ca părăsite. 

Dincolo de iarba netunsă - sau tunsă pe alocuri și lăsată la putrezit, de bordurile făcute praf (ceea ce arată că situația nu a apărut peste noapte, ci s-a degradat în timp), de aleile crăpate și care au luat-o la vale spre lac, de mirosul puternic neplăcut de baltă, vedem încă o imagine care ne frapează: un copac legat cu bandă galbenă pe care scrie Poliția Locală. Într-o astfel de situație, când vedem că respectivul copac are nevoie de o adiere de vânt ca să cadă, îl legăm și împrejmuim cu bandă galbenă de plastic doar pentru a atenționa cetățenii să nu se perinde prin zonă. Unde mai pui că un copil mic care aleargă după o minge nu știe să citească sau că un câine trece lejer pe sub bandă. Și până la urmă, de când stă banda acolo? Și până când? De ce nu se intervine direct în astfel de cazuri? Nu sunt bani să tai un copac plesnit pe din două? 

Desigur, noi suntem de vină că nu ne convine, nu primarii care ar trebui să fie în primul rând preocupați de siguranța oamenilor din sector/ oraș. Doi pași mai încolo, o creangă uscată s-a rupt dintr-o salcie și zace, îngălbenită, unde a căzut. Aleea, surpată de la jumătate mai are puțin și devine una cu balta. Bordurile care mărginesc lacul nu oferă o minimă protecție, fiind, în sine, un adevărat pericol. Par a avea nu ani, ci zeci de ani, iar timpul își spune cuvântul, sunt vechi, înguste, sparte și ignorate. 

De peisagistică nici nu discutăm, că pare a fi o rezervație pentru șerpi și rozătoare. Pare că cineva, cândva, a tuns iarba și a lăsat-o acolo să putrezească. Dar asta probabil a fost de mult, pentru că astăzi parcul arată ca o junglă cucerită de buruieni. 

Și mai mare rușinea este că parcul, numit anterior Herăstrău, astăzi îi poarte numele Regelui Mihai, în memoria căruia este lăsat așa cum vedeți în GALERIA FOTO

Foto: DCNews.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel