HEPATITĂ. Pericolele din saloanele de înfrumusețare. La ce trebuie să fim atenți și cum ne putem proteja
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Preşedintele Asociaţiei transplantaţilor de ficat din România,  Crina Ștefănescu, trage un semnal de alarmă legat de pericolele la care ne expunem în saloanele de înfrumusețare.

”Colaborăm extrem de bine cu SanoHep, am făcut foarte multe întâlniri și depistări. În școli s-au făcut informări, ar fi foarte bine să existe și vaccinul care nu prea există în farmacii, sunt perioade în care nu este, ca orice om să își dozeze anticorpii, să vadă dacă mai este protejat, pentru că vaccinarea împotriva hepatitei se face în primul an. Și atunci, la un anumit număr de ani, îți faci dozarea de anticorpi și vezi: ”mai sunt eu protejat?”, pentru că doamnele se duc la manichiură, la pedichiură, ca să dăm niște exemple, fără truse personale și se pot infecta cu o trusă nesterilizată. Atunci mai bine facem profilaxie cu vaccinare.”, a spus medicul în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Vezi răspunsul integral aici:

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

 
 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel