Hemoragia digestivă, extrem de periculoasă. Ce trebuie să știți
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Invitat la emisiunea Academia de Sănătate, difuzată de DC MEDICAL, conf.dr. Gabriel Constantinescu, medic primar Gastroenterologie și Boli Interne, a vorbit despre progresele pe care le-a înregistrat, în ultima vreme, endoscopia digestiva superioară.

”Pentru noi, hemoragia digestivă, este privită așa cum privesc cardiologii infarctul miocardic. Adică, cu aceeași seriozitate și folosim același sistem serios de abordare.

Din cei 1500 de pacienți cu hemoragie digestivă, doar 1-2% ajung să fie operați, lucru care era aproape de neconceput acum două-trei decenii. Cu ajutorul instrumentelor noastre, vorbim de endoscoape, facem diagnosticul (locul de unde sângerează pacientul respectiv) și realizăm terapeutica. Acest lucru este relativ rapid, eficient", a declarat conf. dr. Gabriel Constantinescu.

Categorii de pacienți

”Există două mari categorii de pacienți: curabili (boală ulceroasă), ai stabilizat pacientul, să zicem că este vindecat, merge acasă cu bine, și categoria mai puțin curabili (varicele esofagiene, care sunt emblemă unei boli puțin curabile cu metodele tradiționale). Noi aplicăm metode de hemostază pentru a opri, pentru moment, sângerarea”, a mai zis specialistul.

Citiți continuarea pe DC MEDICAL




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel