HBO, dat în judecată pentru „Cernobîl“. Acuzatorul e Ludmila Igantenko, personaj principal al mini-seriei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
HBO, dat în judecată pentru „Cernobîl“. Acuzatorul este Ludmila Igantenko, personaj principal al mini-seriei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
HBO, dat în judecată pentru „Cernobîl“. Acuzatorul este Ludmila Igantenko, personaj principal al mini-seriei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În Ucraina, canalul american HBO a fost dat în judecată de soția unui muncitor decedat la Centrala de la Cernobîl, pentru folosirea ilegală a numelui soțului său în mini-seria dedicată catastrofei, notează RFI.

Ludmila Ignatenko, soția lui Vasyl Ignatenko, pompier decedat în timp ce participa la operațiunile de Centrala de la Cernobîl imediat după explozia catastrofală din 1986, a dat în judecată canalul american HBO pentru folosirea ilegală a numelui soțului său în seria ”Cernobîl”, transmite publicația zaxid.net.

”Potrivit legilor din Ucraina, este nevoie de obținerea unei autorizații pentru utilizarea numelui unei persoane reale într-o producție cinematografică. Clienta mea a cerut despăgubiri morale încă de acum un an, dar compania americană a reacționat abia în 21 aprilie anul acesta”, spune avocatul femeii.

Nu este prima oară când canalul HBO este acuzat în Ucraina. Realizatorul Andry Pryimachenko susține că un material video realizat de el a fost folosit ilegal în producția HBO. Este vorba de o convorbire telefonică între pompierii implicați în operațiunile de după explozie,  filmată de el în data de 26 aprilie 1986 și difuzată pe canalul Youtube în martie 2013. ”Nu vreau să depun plângere dar aș dori să am o întrevedere cu reprezentanții HBO în vederea unei colaborări”, a declarat el potrivit sursei citate.

„Chernobîl” este o miniserie în cinci episoade care redă pas cu pas etapele producerii imensei catastrofe din aprilie 1986. Scenariul aparține lui Craig Mazin iar realizatorul este Johan Renck. Miniseria a fost lansată în mai 2019, potirvit Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel