Harris, mai predictibilă decât Trump, spune Peskov
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Rusia o consideră pe candidata democrată la președinția Statelor Unite, Kamala Harris, un adversar mai previzibil decât republicanul Donald Trump.

Declarațiile au venit de la purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters. Chiar și așa, acesta nu vede un scenariu în care relațiile cu Washingtonul se vor îmbunătăți. 

CITEȘTE ȘI: Harris îi cere lui Trump să dezbată cu microfoanele pornite tot timpul.

Într-un interviu acordat recent, Peskov a părut, de asemenea, să respingă cu ușurință afirmația lui Trump cum că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore dacă alegătorii americani l-ar readuce la Casa Albă.

Înainte ca Joe Biden să-și anunțe retragerea din alegerile din noiembrie și să își exprime sprijinul pentru Harris, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova îl preferă pe Biden în defavoarea lui Trump, descriindu-l pe primul ca fiind un politician experimentat de „modă veche”.

Rușii nu țin cu nimeni

După ce Biden s-a retras din cursă, Zarubin l-a întrebat pe Peskov, râzând: „Atunci cine este candidatul nostru acum?”

Peskov, de asemenea râzând, a răspuns: „Nu avem un candidat. Dar, desigur, democrații sunt mai previzibili. Iar ceea ce a spus Putin despre previzibilitatea lui Biden se aplică aproape tuturor democraților, inclusiv doamnei Harris.”

Deși au declarat că alegerile sunt o chestiune internă a Statelor Unite, Putin și Peskov au oferit opinii diverse în diferite momente. De exemplu, în februarie, Putin l-a lăudat pe Biden pentru previzibilitatea sa, dar a discutat și despre subiectul sensibil al capacității sale mentale pentru funcția de președinte, într-un comentariu ce părea menit să provoace tulburări.

În iunie, el a spus că Rusiei nu îi pasă cine va fi următorul președinte al SUA, dar că sistemul judiciar american este folosit clar într-o bătălie politică împotriva lui Trump.

Nicio perspectivă de împăcare între cele două țări

Peskov, în interviul publicat duminică, a declarat că acțiunile Statelor Unite de a „călca în picioare interesele țării noastre” au depășit limitele acceptabile. Relațiile bilaterale se află la un punct minim istoric, fără „nicio perspectivă” în acest moment de a le readuce pe un drum spre redresare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat că nu există o „baghetă magică” pentru a rezolva criza din Ucraina peste noapte așa cum a promis Trump.

El a spus că este „o fantezie” să-ți imaginezi că următorul președinte american ar anunța în discursul său de inaugurare că Washingtonul oprește ajutorul militar pentru Ucraina și cheamă la negocieri de pace, și că acest lucru ar schimba mentalitățile de la Kiev.

Cine este Dmitri Peskov

Dmitri Peskov este un politician și diplomat rus cunoscut pentru rolul său ca purtător de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, funcție pe care o ocupă din mai 2012.

Născut la 17 octombrie 1967 în Moscova, Peskov a absolvit Institutul de Studii Orientale din cadrul Universității de Stat din Moscova, specializându-se în istoria Orientului. A început cariera diplomatică în Ministerul Afacerilor Externe al Uniunii Sovietice în 1989, iar ulterior a lucrat în diverse posturi în cadrul ambasadelor sovietice și rusești din Turcia.

Peskov a devenit una dintre figurile centrale în administrația Putin, fiind responsabil pentru comunicarea cu presa și transmiterea pozițiilor oficiale ale Kremlinului. În timp, a devenit o voce recunoscută în politica rusă, fiind adesea citat și intervievat pe teme de actualitate internațională și internă.

Este cunoscut și pentru susținerea fermă a pozițiilor Kremlinului și pentru capacitatea sa de a gestiona crizele de imagine și de comunicare ale guvernului rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel