Harris îi cere lui Trump să dezbată cu microfoanele pornite tot timpul
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Vicepreședinta Kamala Harris, candidata democrată la alegerile prezidențiale din noiembrie în Statele Unite, l-a invitat sâmbătă pe rivalul său republican, Donald Trump, să participe la o dezbatere cu microfoanele deschise pe tot parcursul evenimentului, potrivit Reuters.

Atât Harris, cât și fostul președinte Trump au acceptat să participe la o dezbatere, organizată de ABC News, care va avea loc pe 10 septembrie.

"Donald Trump se lasă ghidat de consilierii săi, care nu îi permit să dezbată cu un microfon deschis. Dacă echipa sa nu are încredere în el, atunci nici poporul american nu ar trebui să aibă", a declarat Harris într-o postare pe platforma X (fostul Twitter).

"Candidăm pentru funcția de președinte al Statelor Unite. Să avem o dezbatere transparentă, cu microfoanele pornite pe tot parcursul evenimentului."

Trump a afirmat că preferă să aibă microfonul deschis, exprimându-și nemulțumirea față de întreruperile din timpul ultimei dezbateri împotriva fostului său adversar, președintele Joe Biden.

Așa-numitele "microfoane fierbinți" pot aduce beneficii sau prejudicii candidaților politici, captând comentarii spontane care nu sunt întotdeauna destinate publicului. În același timp, microfoanele închise îi împiedică pe participanții la dezbateri să își întrerupă adversarii.

Un reprezentant al ABC nu a oferit încă un răspuns la solicitările de comentarii.

Această dezbatere ar marca prima confruntare directă între Harris și Trump de când Biden s-a retras din cursa prezidențială, după o prestație dezamăgitoare la o dezbatere organizată de CNN în iunie, care a ridicat întrebări privind capacitatea sa mentală.

Candidatul democrat pentru funcția de vicepreședinte, Tim Walz, și candidatul republican pentru aceeași funcție, JD Vance, au fost de acord să participe la o dezbatere pe 1 octombrie, organizată de CBS News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel