Data publicării:

Harghita: Bunuri confiscate şi sancţiuni aplicate de zeci de mii de lei, într-o acţiune de control a poliţiştilor

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Poliţiştii harghiteni au confiscat bunuri şi valori de aproximativ 65.000 de lei şi au aplicat sancţiuni de circa 80.000 de lei, în urma unor ample acţiuni ce vizează prevenirea pestei porcine africane şi respectarea legislaţiei privind produsele accizabile şi drepturile de proprietate intelectuală, a informat marţi IPJ Harghita, scrie Agerpres.

"Pe parcursul ultimelor zile poliţiştii harghiteni au organizat şi desfăşurat acţiuni cu efective mărite, pe linie economică, în întregul judeţ. În cadrul acestor acţiuni au fost vizate activităţile ilicite pe linie de criminalitate economică, în special de identificare a încălcării drepturilor de proprietate intelectuală, de prevenire a riscurilor generate de pesta porcină africană şi de combatere a ilegalităţilor cu produse accizabile. În acest sens, poliţiştii au verificat peste 130 de autoutilitare, autoturisme şi mijloace de transport, precum şi 19 agenţi economici de pe raza judeţului Harghita", se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al IPJ.

Au fost constatate două infracţiuni de punere în circulaţie de produse susceptibile a fi contrafăcute şi două infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii au indisponibilizat 643 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, ce purtau sigla unor mărci renumite, susceptibile a fi contrafăcute, valoarea totală a bunurilor şi valorilor confiscate ridicându-se la aproximativ 65.000 de lei.

Totodată, pentru faptele de natură contravenţională constatate, poliţiştii au aplicat 21 de sancţiuni cu amendă, în cuantum total de circa 80.000 de lei.

Acţiunile de acest gen vor continua, autorităţile intensificând controalele pentru prevenirea apariţiei pestei porcine africane, în contextul în care virusul a fost confirmat în judeţe învecinate cu Harghita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel