Harababură pe cerul Italiei. Cezar Osiceanu, povestea unui SCANDAL. "Forțat să întoarcă spre stupefacția pasagerilor"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Pilotul Cezar Osiceanu a povestit, în exclusivitate pentru DC News, o întâmplare recentă a unei curse aeriene, o "harababura pe cerul Italiei".

"În dimineața de 23 mai 2020 avionul companiei Eurowings Airbus 320 ce zbura de la Dusseldorf Germania către Olbia Sardinia Italia a început procedurile de apropiere în vederea aterizării. După circa o ora și jumătate de zbor la intrarea în legătura radio cu turnul de control al aeroportului Olbia s-a refuzat aterizarea avionului pe motiv că aeroportul este închis! Avionul a executat 40 de minute de zona de așteptare în apropierea aeroportului așteptând permisiunea de aterizare care nu a fost acordată însă", a transmis pilotul Cezar Osiceanu.

Forțat să întoarcă cursa spre stupefacția pasagerilor din avion

"Obligat să ia o decizie comandantul cursei a fost forțat să întoarcă cursa la aeroportul de destinație spre stupefacția pasagerilor din avion! Doar faptul că se asigurase pentru orice eventualitate și alimentase cu combustibil suficient l-a salvat de la o aterizare pe un alt aeroport cu implicațiile de rigoare!

Scandalul imens a fost provocat de faptul că deși Ministerul Italian al Infrastructurii și Transporturilor redeschisese aeroportul Olbia pentru zborurile comerciale în baza fazei a două a măsurilor impuse de pandemie, a dispus la câteva ore distanța reînchiderea aeroportului. Închiderea aeroportului a fost comunicată prin sistemul de informare aeronautică NOTAM doar că avionul german decolase deja spre destinație conform Coriere della Sera", a completat el.

Mesajul de informare publicat în NOTAM

Iata si mesajul de informare publicat in NOTAM (Notice to airman)

Q) LIRR/QFALT/IV/NBO /A /000/999/4053N00931E

A) LIEO

???? 20/05/21 15:14 C) 20/06/02 22:00

E) COVID-19. AERODROME CLOSED TO COMMERCIAL AVIATION TRAFFIC IN COMPLIANCE WITH REGIONE SARDEGNA DECREE 23 OF 17TH MAY 2020. RMK: GENERAL AVIATION ACTIVITY AND COMMERCIAL AVIATION ACTIVITY ON DEMAND (AEROTAXI) WITH AIRCRAFT HAVING MAXIMUM CABIN CONFIGURATION EQUAL OR LESS THAN 19 SEATS ARE APPROVED IN COMPLIANCE WITH MINISTRY OF INFRASTRUCTURE AND TRANSPORTATION DECREE 207/2020 AND REGIONE SARDEGNA DECREE 23 OF 17TH MAY 2020. REF AIP AD 2 LIEO 1-1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel