Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Haosul din școli, risc pentru sănătatea românilor. Iar Anisie se declară învinsă. Nu mai înțelege nimic

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut o declarație șocantă: ”Nu mai înțeleg nimic din tot ce se-ntâmplă în jurul meu”.

Demnitarul liberal a vrut astfel să se victimizeze, dar ceea ce a reușit a fost să definească exact situația dinaintea începerii noului an școlar. Nu doar ministrul Educației nu mai înțelege ce se-ntâmplă, ci nimeni altcineva. Singura problemă este că Monica Anisie avea obligația de a înțelege și de a explica public, simplu și clar, care sunt regulile ce vor fi respectate.

Cu doar trei zile înainte de începerea școlii, profesorii se află în confuzie totală

Deși  inițial Guvernul a spus că alegerea formei de desfășurare a orelor - învățământului online, hibrid sau la clase – depinde de gradul de infectare cu Covid-19 din fiecare localitate, multe unități de învățământ au decis, din diverse alte motive, că școala se va face doar online, cel puțin în primele săptămâni. Un număr de 24 de școli din București vor proceda în acest fel, deși Capitala nu se află în zona roșie a infectărilor. Mai multe unități școlare au închiriat containere (clase modulare), dar celelalte aranjamente cerute de Ministerul Sănătății, cum ar fi montarea plexiglasului sau reducerea la jumătate a numărului de bănci, nu au fost făcute. În multe cazuri, aceste containere nu sunt racordate la rețeaua de apă și canal. În condițiile în care traversăm o perioadă de pandemie, absența apei reprezintă un adevărat risc, căci copiii nu vor avea unde să se spele pe mâni. Situația din București nu este însă de departe cea mai dificilă, dar ea oferă un indiciu despre realitatea din țară.

Confuzie între aviz și adeverință

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a cerut, inițial, ca toți copiii să aducă la școală avizul epidemiologic, la care se adăuga o declarație pe propria răspundere semnată de părinți. A existat chiar o confuzie între aviz și adeverință. În cele din urmă, doar elevii care încep un nou ciclu vor fi obligați să aducă aviz. În schimb, nici o măsură de siguranță sanitară nu a fost luată pentru ceilalți copii. În ultimele șase luni, angajarea cel puțin a unui asistent medical în fiecare școală trebuia să fie o prioritate. Din nefericire, acest lucru nu s-a întâmplat, iar majoritatea școlilor din România sunt lipsite de personal medical angajat. În aceste condiții, riscul de îmbolnăvire nu poate  decât să crească.

Haosul dinaintea începerii școlii este, în acest moment, cel mai mare pericol la adresa sănătății românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel