Haos, supermaşina produsă în Grecia. Noi detalii, chiar de la creator - VIDEO
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Supreet, de la Pexels
Fotografie creată de Supreet, de la Pexels
Grecii se întrebau, până recent, dacă supermaşina Haos, care rivalizează cu unul dintre cele mai tari modele Porsche, va mai fi făcută. 

Spyros Panopoulos, creatorul maşinii, a făcut un anunţ important. Acesta a scris pe Instagram că "se fac progrese rapide în termeni de calitate. Muncim cât putem, zi şi noapte". Cu toate astea, creatorul supermaşinii nu a vrut să mai pună la dispoziţia publicului noi imagini cu maşina, şi a spus că nu o va mai face până în ziua în care o va arăta publicului. 

"Rezultatul va recompensa răbdarea şi perseverenţa tuturor", a indicat Panopoulos. 

Iată mesajul complet: 

"Bună dimineaţa. Prietenilor mei, dar şi celor care întreabă de Haos, nu am timp să răspund tuturor personal. Maşina funcţionează, intern şi electric. Şi facem progrese rapide în termeni de calitate. Muncim cât putem, zi şi noapte. Am decis să nu mai publicăm imagini online cu maşina, aşa că nu veţi mai vedea nimic despre ea până în ziua în care va fi gata şi prezentată oficial. Rezultatul va răsplăti răbdarea şi perseverenţa tuturor", a scris Panopoulos pe Instagram.

Despre Haos se crede că va avea 3000 cai putere şi un motor V10 de 4 litri cu 12.000 rotaţii pe minut. Se pare că va atinge suta de kilometri la oră în doar 1,8 secunde şi va avea o viteză maximă de 499 km/h. Va costa 14,4 milioane de dolari, scrie Greek Reporter.

Se pare, însă, că va exista şi o variantă mai ieftină, la 6,4 milioane de dolari, dar va avea doar 2000 cai putere. 

Pentru a se asigura că maşina frânează în siguranţă, aceasta va fi dotată cu două discuri de frână de 428 milimetri în faţă şi două de 416 milimetri pe spate, pe roţi de 22 inch. 

Conform sursei citate, maşina va încerca să spulbere orice record de viteză existent, inclusiv timpul scos de Porsche 911 GT2 RS pe pista de la Nurburgring, 6:43:30, viteza de 286 mile pe oră a lui SSC Tuatara şi recordul de 8,58 secunde pe 400 metri deţinut de Rimac Nevera. 

Ferrari nici nu se gândeşte la maşini electrice. Ce motor va avea primul SUV al companiei

Astfel, primul SUV produs de companie va avea un motor de 12 cilindri sub capotă, nicidecum unul prietenos cu mediul. 

SUV-ul Pursangue va fi dezvăluit în acest an. 

"Am testat mai multe opţiuni, dar era clar că V12 aducea cea mai bună performanţă şi cea mai bună experienţă de condus. Era opţiunea corectă pentru piaţă", a declarat Benedetto Vigna, CEO Ferarri, citat de Daily Mail.

Purosangue va rivaliza cu DBX-ul lui Aston Martin şi cu Urus-ul lui Lamborghini în segmentul super SUV, iar specialiştii se aşteaptă ca preţurile de pornire pentru aceşti bolizi să fie 200.000 lire. 

Dacă va avea motorul V12, Ferrari va avea un avantaj major în faţa rivalilor, pentru că celelalte două SUV-uri menţionate vor avea motoare V8. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel