Haos pe Otopeni: 253 de zboruri au avut întârzieri iar 20 au fost anulate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Zboruri cu întârziere sau chiar anulate în ultima săptămână, raportează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Un număr de 253 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 60 minute pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă în săptămâna 26 ianuarie - 1 februarie, pentru 137 dintre acestea companiile aeriene raportând drept cauze întârzierea sau rotaţia echipajelor ori a aeronavelor, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), citată de Agerpres.

În acelaşi interval de referinţă, au fost anulate 20 zboruri.

Potrivit unui comunicat al CNAB, cele mai multe zboruri cu întârzieri de peste o oră s-au înregistrat, în ordine, la principalii operatori de pe aeroport, respectiv Wizz Air (128 zboruri), TAROM (44 zboruri) şi Ryan Air (36 zboruri).

În intervalul 26 ianuarie - 1 februarie 2023, pe AIHCB au fost operate 1.797 de zboruri, dintre care 1.654 regulate.

Început de an cu bilete de avion mai ieftine

Pentru un zbor pe care vrem să-l facem la primăvară, preţul poate fi şi cu 60% mai mic, spun reprezentanţii agenţiilor de turism. Costul total al zborului poate fi însă mai mare dacă, de exemplu, avem preferinţă pentru un loc în avion. Mai sunt şi alte opţiuni.

Costul unui zbor cu o companie low-cost, cu bagaj de cală, poate fi ceva mai mic decât cu o companie de linie. Sunt şi situaţii în care îl poate depăşi, dacă vrem toate facilităţile. Consultanţii în turism recomandă pasagerilor să ia în calcul, în continuare, riscul de întârziere sau anulare a zborului, mai ales în aeroporturile aglomerate. Numărul curselor întârziate sau anulate e însă în scădere de la începutul anului, pe aeroporturile din ţară, potrivit celor mai recente statistici oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel