Data publicării:

Haos pe Aeroportul Bergamo după explozia unei anvelope la un avion Ryanair. Zboruri amânate, deviate sau anulate / foto

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un incident grav a avut loc pe Aeroportul Bergamo din Italia, după ce o anvelopă a unui avion Ryanair care venea de la Barcelona a explodat la aterizare. Deși niciun pasager nu a fost rănit, incidentul a dus la suspendarea zborurilor, multe dintre acestea fiind amânate, deviate sau anulate. Aeroportul speră să redevină operațional în jurul orei 14:00, iar pasagerii sunt redirecționați către alte aeroporturi din regiune.

Aeroportul Milano Bergamo, cunoscut și sub numele de Orio al Serio, a fost cuprins de haos în dimineața de marți, 1 octombrie, după ce un avion al companiei Ryanair a suferit un incident la aterizare. Avionul, care venea de la Barcelona, a aterizat în jurul orei 8:00 (ora locală), moment în care una dintre anvelopele trenului de aterizare a explodat, blocând aeronava pe pistă.

Incidentul a avut loc la doar câteva secunde după ce avionul a atins solul. Din fericire, niciunul dintre pasageri sau membrii echipajului nu a fost rănit, însă situația a generat blocaje majore în desfășurarea operațiunilor pe aeroport.

Autoritățile aeroportului Bergamo au reacționat imediat, anunțând suspendarea tuturor operațiunilor aeriene până la eliberarea pistei. SACBO, compania care administrează aeroportul, a emis o declarație în care confirmă că toate zborurile sunt amânate, deviate sau anulate.

„Din cauza unei aeronave imobilizate pe pistă din cauza unor probleme tehnice, operațiunile sunt suspendate. Zborurile care pleacă sunt întârziate, iar zborurile care sosesc pot fi deviate sau anulate până la redeschidere”, se arată în comunicatul emis de SACBO.

Pe site-ul aeroportului, toate zborurile programate până la miezul nopții apar ca întârziate, anulate sau deviate. Unele zboruri de plecare au fost reprogramate pentru ora 14:00, ceea ce sugerează că aeroportul ar putea deveni operațional până la această oră.

Pentru pasagerii afectați, autoritățile recomandă verificarea situației zborurilor înainte de a se îndrepta către aeroport. Cei care urmau să aterizeze la Bergamo sunt redirecționați către alte aeroporturi din apropiere, precum Verona (la aproximativ o oră și 10 minute de mers cu mașina) sau Milano Malpensa (la o oră de mers cu mașina). Companiile aeriene sunt obligate să asigure transportul pasagerilor către destinația finală, dar încă nu este clar cum se va desfășura acest proces pentru cei afectați de devieri, potrivit Euronews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel