Haos în transporturile lui Grindeanu: Ieri s-au ciocnit trenuri, astăzi avioane. Nu mai vorbim despre masacrul de pe șosele!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură video/7iasi.ro
foto captură video/7iasi.ro
În transporturi, în România, pare că nimic nu mai e sigur.

Știam că suntem pe primul loc în Europa la accidente mortale, că nu avem șosele de nivel european, că avem drumuri ale morții cu mai multe cruci decât borne, că ne lipsesc educația rutieră, răbdarea, mașinile sigure și, uneori, chiar permisul. Dar, în România, în transporturi, pare a fi un adevărat haos și nu de ieri, de azi. Să ne amintim trenurile rămase în câmp sau care luau foc din te miri ce motiv, poate pentru că sunt un lux, dacă ne uităm la ceea ce tot mai des invocăm: greaua moștenire. Dar, dincolo de ce ne-au lăsat cei de dinainte și de ceea ce nu fac cei de astăzi, România, din punct de vedere al transporturilor, pare că este un sat fără câini. Nu știm ce face Sorin Grindeanu între timp la Transporturi, ce lasă moștenire, dacă acest haos pe care-l vedem zi de zi este mândria mandatului său, nici ce fac cei de sub el, în linie directă. Căci, în Transporturi, la modul general, avem o figură fruntașă și responsabilă: ministrul Transporturilor unei țări, iar acela, astăzi, în România, este Sorin Grindeanu. 

Dincolo de comentarii, avem realitățile ultimelor două zile: 

- Luni, 13 martie 2023, s-au ciocnit două trenuri, unul de călători, altul de marfă, iar prima cauza invocată este lipsa de atenție a mecanicului/ilor. 

Un tren cu 280 de călători a izbit în plin un marfar, în Teleorman. Planul Roșu de intervenție a fost activat.

Primele verificări şi informaţiile preliminare transmise de personalul feroviar aflat la locul incidentului din Teleorman indică faptul că mecanicul trenului de călători, care urma să intre în staţia Roşiori Nord la altă linie, a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare, conform unui comunicat al CFR SA.

Citește mai mult aici

- Marți, 14 martie 2023, s-au ciocnit două avioane pe pista Aeroportului din Suceava.

Pasagerii a două aeronave WizzAir au fost debarcați după ce avioanele în care se aflau s-au ciocnit. Mai mulți pasageri au făcut atacuri de panică. Este vorba despre un avion cu destinația Dortmund, care era în deplasare pentru decolare, și un altul cu destinația Bergamo, care era staționat. 

Ambele aeronave au aripile avariate. 

Citește mai mult aici

*Datele din iulie 2022 arătau că am avut 93 de morţi la 1 milion de locuitori în 2021, dublu faţă de media Uniunii Europene, cauzele principale fiind drumurile proaste, slaba pregătire a şoferilor şi consumul de alcool. Comisia Europeană a avertizat ţările UE că trebuie să gândească programe care să reducă la jumătate accidentele de pe şosele până în 2030. 

Aceste informații nu fac decât să ridice un mare semn de întrebare cu privire la cine (mai) este responsabil pentru siguranța pasagerilor din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel