Haos în Aiud, după capturarea câinilor de pe străzi. Fără registre și fără câini în adăpostul autorizat. Cum erau ținute animalele
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ziarulunirea.ro
foto ziarulunirea.ro
Sunt multe semne de întrebare după ce s-a făcut un control în Aiud pentru a vedea cum sunt ținuți câinii capturați, când și de către cine au fost prinși. 

Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local Aiud a fost amendat anul trecut cu 5000 de lei de către DSVSA Alba, pentru situația adăpostului de câini, sancțiune de care a încercat să scape. Conform rezultatelor controlului, nu existau evidenţe şi documente care să ateste data capturării, locul şi cine a făcut această acţiune.

”Cu toate că Primăria Municipiului Aiud deţine un adăpost sanitar veterinar, la data efectuării controlului, câinii erau în alt spaţiu cazaţi, spaţiu care nu întruneşte condiţiile minime de bunăstare şi nu s-a făcut dovada potrivit evidenţelor care să ateste faptul că animalele beneficiau de consult medical.

S-a putut reţine doar declaraţia numitei (…), conform căreia animalele erau prezentate la un consult medical, personal de către aceasta şi pe cheltuiala acesteia. S-a dispus ca o primă măsură, un termen de 30 de zile pentru mutarea acestor câini într-un adăpost sanitar veterinar autorizat conform legislaţiei în vigoare” se arată în procesul de sancționare. 

Instanţa a respins solicitarea de înlocuire a amenzii cu avertisment. Judecătorul a reţinut că spaţiul de cazare nu îndeplineşte condiţiile minime de bunăstare, nu există evidenţe care să ateste faptul că animalele beneficiază de consult medical şi s-a dispus ca animalele să fie mutate într-un adăpost autorizat sanitar veterinar în termen de 30 zile, scrie ziarulunirea.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel