HAOS economic în SUA. 12 milioane de americani vor fi afectați
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În preajma sărbătorilor de iarnă, aproximativ 12 milioane de americanii se vor confrunta cu probleme financiare majore. Iată care sunt cauzele.

Milioane de americani se vor confrunta cu o pierdere a indemnizațiilor de șomaj, a doua zi după Crăciun, dacă Congresul nu va reuși să adopte un nou pachet de ajutor pentru COVID-19 înainte de sfârșitul anului, aruncând SUA într-un haos economic.

Aproximativ 12 milioane de muncitori vor rămâne fără venituri pe 26 decembrie, după expirarea a două programe federale de ajutor pentru șomeri, create în martie în temeiul Legii CARES. Asistența pentru șomaj pandemic, un program creat pentru a oferii compensații muncitorilor și altor persoane care nu pot lucra și despăgubiri de șomaj în caz de criză pandemică, care crește șomajul de stat cu 13 săptămâni, sunt setate să ia sfârșit imediat după Crăciun.

Pierderile de locuri de muncă rămân ridicate, pe măsură ce cazurile COVID-19 cresc în toată țara, fapt ce a determinat guvernele de stat și locale să pună în aplicare noi măsuri de carantinare, deși economiștii au tras mai multe semnale de alarmă privitoare la starea economiei. Pe lângă asta, cu doar opt zile rămase în calendar pentru legislativ, Congresul  Statelor Unite ale Americii pare tot mai puțin voitor să depășească impasul și să încheie un acord de ajutor care să asigure venituri oamenilor, conform FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel