Hans Klemm: Una dintre valorile-cheie ale preşedinţiei sale a fost curajul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hans Klemm
Hans Klemm
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat, marți, la Hans Klemm, la Biblioteca Naţională, la vernisajul expoziţiei de fotografie ”Un vizionar american: Viaţa şi vremurile lui John F. Kennedy”, că libertatea, curajul şi lupta pentru drepturile civile egale au fost unele din valorile preşedinţiei lui John F. Kennedy, iar omul politic american reprezintă şi astăzi ”o sursă” de inspiraţie în plan naţional şi internaţional. 

Diplomatul american a punctat că vernisajul de la Bucureşti, care marchează 100 de ani de la naşterea preşedintelui american, s-a desfăşurat înainte de cel programat la Institutul Smithsonian din Washington D.C., iar România este una din cele 30 de ţări unde va fi prezentată expoziţia.

Klemm a adus un omagiu preşedintelui Kennedy. ”Unele dintre valorile-cheie ale preşedinţiei sale au fost curajul, eforturile de a îi inspira pe toţi, de a obţine oportunităţi egale pentru toţi, dar şi libertatea internă şi internaţională”, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

El a amintit un citat mai puţin celebru al preşedintelui american - ”cetăţeni ai lumii, nu vă întrebaţi ce va face America pentru voi, ci întrebaţi-vă ce putem face împreună pentru libertatea umanităţii”, potrivit Agerpres. 

”Preşedintele Kennedy ne-a inspirat să lărgim orizonturile ştiinţei şi să trimitem un om pe lună, ne-a încurajat să obţinem drepturi civile egale pentru toţi cetăţenii americani şi ne-a inspirat să înfruntăm forţele tiraniei şi nedreptăţii care creşteau în întreaga lume atunci. Şi astăzi constituie o sursă de inspiraţie şi sper că veţi descoperi acea inspiraţie privind fotografiile expuse aici, inspiraţie pentru America, dar şi pentru întreaga lume”, a mai adăugat Klemm în discursul de deschidere a expoziţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel