Hans Klemm: E una dintre cele mai admirate calităţi ale noastre
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Hans Klemm
Hans Klemm
Spiritul american al antreprenoriatului este una dintre cele mai admirate calităţi ale Statelor Unite, iar alături de acesta există un mediu de inovaţie care prosperă, a declarat, miercuri, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm.

„Spiritul american al antreprenoriatului este una dintre cele mai admirate calităţi ale noastre. Antreprenoriatul în Statele Unite este o reflecţie a societăţii noastre, bazată pe oportunităţi comune, educaţie de calitate şi acces la capital, sprijinit de statul de drept şi consolidat de un înalt grad de toleranţă a asumării de riscuri. Alături de antreprenoriat, în Statele Unite avem un mediu de inovaţie care prosperă. Am creat acest lucru protejând drepturile de proprietate intelectuală, care sunt vitale pentru stimularea creşterii economice şi consolidarea unei economii inovatoare. De exemplu, în industria farmaceutică, costul cercetării, dezvoltării şi testării unui nou medicament poate fi astronomic. În Statele Unite, doar 12% dintre medicamentele supuse testelor clinice ajung la pacient. Companiile îşi pot permite această investiţie iniţială doar dacă pot obţine profit din acele medicamente care ajung pe piaţă, lucru posibil doar printr-o protecţie solidă a drepturilor de proprietate intelectuală', a afirmat Hans Klemm.

El a menţionat că impozitarea a jucat şi ea un rol. În 1981, Statele Unite au introdus Research and Experimentation Tax Credit, care permite companiilor să deducă din impozit unele dintre costurile asociate cercetării şi dezvoltării. În 2017, Guvernul SUA a acordat reduceri de impozit în valoare de 13,5 miliarde de dolari, pentru a sprijini cercetarea şi dezvoltarea în întreaga economie americană. Hans Klemm a precizat că un alt mecanism important de reducere şi control al riscului asociat inovaţiei este legea falimentului. 'Nu toate iniţiativele vor avea succes, însă acest lucru nu înseamnă ca firmele trebuie să fie forţate să se desfiinţeze pentru totdeauna. Legile falimentului oferă transparenţă investitorilor şi corporaţiilor, oferind un nou început datornicului onest dar lipsit de noroc şi asigurând tratament egal creditorilor. De exemplu, în 1996, Marvel Comics, marele producător de benzi desenate, a solicitat falimentul şi a intrat în restructurare. Douăzeci de ani mai târziu, renăscută, Marvel este acum o filială a Studiourilor Walt Disney, producând constant unele dintre filmele cu cele mai mari încasări din lume', a menţionat Hans Klemm.

În opinia acestuia, există multe exemple de antreprenori inovatori care au încercat să aducă un nou produs pe piaţă şi au eşuat, însă ulterior, folosind legislaţia falimentului din Statele Unite, au reuşit să se reinventeze pe ei sau să-şi reinventeze companiile şi să aducă noi produse pe piaţă, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel