Hamilton a câștigat Marele Premiu al Rusiei. Clasamentul pe echipe
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Formula 1 / Twitter
Foto: Formula 1 / Twitter
Final spectaculos pe circuitul de Formula 1 de la Sochi, în Marele Premiu al Rusiei. Britanicul Lewis Hamilton a câștigat cea de-a 100-a cursă, după ce, cu 5-6 tururi înainte de final, ploaia a determinat piloții să intre la boxe, pentru schimbul de pneuri, răsturnând radical clasamentul cursei.

Pe locul 2 a terminat Verstappen, care plecase de pe ultima poziție, în grila de start, și care a profitat de ploaia izbucnită pe final, reușind să urce pe podium în ultimele tururi.

Pe locul 3 a încheiat cursa Carlos Sainz. Lando Norris, care a condus până momentul în care a început ploaia, a terminat abia pe 7, după ce a decis să încerce să termina cursa pe pneurile slick, decizie ce s-a dovedit a fi neinspirată.

La interviurile de după cursă, Hamilton a declarat: ”Mi-a luat mult timp să ajung la victoria cu numărul 100 și, uneori, nu eram sigur că voi ajunge la 100. Lando a făcut o treabă extraordinară, a avut un ritm incredibil. Am avut un gust dulce-amărui să-mi văd vechea echipă în față. Echipa mea a luat o decizie excelentă chiar la final, nu am vrut să-l las pe Lando să plece, dar, nu știam cum va fi vremea, informează Mediafax.

Hamilton a devenit astfel primul și singurul pilot din Formula 1 care atinge borna 100 în competiție.

Acesta a trecut pe prima poziție în clasamentul general al piloților, cu 246,5, la doar 2 puncte avans față de Max Verstappen, care are 244,5. Pe locul 3 se află Valtteri Bottas, cu 151 de puncte, care a terminat crsa de la Sochi pe locul 5.

Clasamentul pe echipe e condus de Mercedes (397,5), urmată de RedBull Racing Honda (464,5) și McLaren Mercedes (243).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel