Hamas condamnă loviturile Israelului în Rafah, pe care le consideră ”masacre oribile”
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații a făcut gruparea Hamas.

Hamas a condamnat luni ceea ce a numit un ”masacru oribil” comis de Israel împotriva civililor din Rafah, după ce armata israeliană a confirmat că a efectuat lovituri aeriene în apropierea orașului. 

Potrivit Societății Semilunii Roșii palestiniene, peste 100 de persoane au fost ucise în loviturile efectuate în cursul nopții de forțele israeliene în sudul orașului. Hamas a declarat, de asemenea, că peste 100 de persoane au fost ucise în aceste atacuri.

Hamas a declarat că atacul armatei israeliene asupra Rafah ”și masacrele sale oribile împotriva civililor lipsiți de apărare și a copiilor, femeilor și bătrânilor strămutați... sunt considerate o continuare a războiului genocidar și a încercărilor de strămutare forțată pe care le desfășoară împotriva poporului nostru palestinian”, conform CNN.

Acuzațiile grupării Hamas

Hamas l-a acuzat pe președintele american Joe Biden și pe administrația acestuia pentru că poartă ”întreaga responsabilitate” pentru moartea civililor, conform unei declarații a grupării.

Loviturile Israelului asupra Rafah au avut loc la o zi după ce Biden a avut o convorbire telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și și-a reafirmat poziția conform căreia armata israeliană nu ar trebui să continue cu o ofensivă terestră în Rafah ”fără un plan credibil și executabil” pentru a asigura siguranța civililor.

Biden și Netanyahu au discutat în timpul convorbirii telefonice despre un acord pentru a asigura eliberarea ostaticilor din Gaza, potrivit unui oficial de rang înalt al administrației, dar există încă lacune în aceste discuții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel