Haltere: Nicu Vlad: Sperăm ca accidentările suferite de Paul Dumitraşcu şi Mădălina Molie să nu le afecteze calificarea la JO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat, marţi, că speră ca accidentările suferite de Paul Dumitraşcu şi Mădălina Bianca Molie în timpul Campionatelor Europene de juniori şi tineret de la Bucureşti să nu le afecteze parcursul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

'Din păcate ne-am confruntat cu unele accidentări, mă refer la Mădălina Molie (categoria 64 kg, U23) şi la Paul Dumitraşcu (categoria 73 kg, U20). Molie s-a accidentat aseară la umăr la ultimele aruncări, dar cu toate astea a reuşit un aur la smuls şi două medalii de argint, la aruncat şi total. Iar Dumitraşcu a simţit dureri şi am preferat să nu riscăm şi să îl băgăm în competiţie pentru a-l menaja în vederea următoarelor competiţii. Parcursul lor de calificare la Jocurile Olimpice este afectat şi nu prea de aceste accidentări, în sensul în care mai sunt şi alte competiţii în care pot să îşi îmbunătăţească punctajul. Acum depinde şi de cât de mult durează recuperarea lor. Să sperăm că nu le va afecta calificarea. Pe noi cel mai mult ne interesează să câştigăm o medalie la Tokyo. Asta e tot ce contează. Noi avem mai mulţi sportivi în cursa pentru calificare, să vedem câţi putem duce acolo, 2, 3, 4... ne dorim cât mai mulţi. Din păcate la băieţi stăm destul de slăbuţ la calificare', a afirmat Vlad. Preşedintele a explicat că România şi-a îndeplinit deja obiectivul la Campionatele Europene de juniori şi tineret de la Bucureşti.

'Este o competiţie importantă pentru toţi sportivii, nu numai pentru ai noştri. De aceea ne şi bucurăm de o participare majoră, adică peste 300 de sportivi. Legat de sportivii noştri, cei care au concurat până azi şi-au îndeplinit obiectivele. Noi în probele olimpice aveam ca obiective 2 medalii la tineret şi 2 la juniori, iar ele sunt îndeplinite. Dar eu sper să mai reuşim câteva medalii în continuare. În total am depăşit numărul de medalii de la ediţia precedentă. Să vedem dacă vom reuşi să mai câştigăm', a precizat Nicu Vlad.

Sportivul român Paul Dumitraşcu, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale de juniori din acest an (Fiji), s-a retras, luni, din concurs la categoria 73 de kilograme (secţiunea Under-20) în cadrul Campionatelor Europene de haltere pentru juniori şi tineret care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti, din cauza unei accidentări la spate. Tot luni, Mădălina Bianca Molie s-a accidentat la umăr în concursul de la categoria 64 de kilograme (secţiunea U23), acolo unde a reuşit totuşi să cucerească o medalie de aur şi două de argint. Bilanţul de până acum al României la Campionatele Europene de haltere pentru juniori şi tineret este de 21 medalii, 4 de aur, 10 de argint şi 7 de bronz.

România avea ca obiectiv câştigarea a 5-7 medalii la această competiţie, care este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. România a încheiat Campionatele Europene de haltere pentru juniori (U20) şi tineret (U23) de la Zamosc (Polonia), în 2018, cu un bilanţ de 20 de medalii, dintre care 8 de aur, 4 de argint şi 8 de bronz, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel