Halici, soluţie pentru deblocarea crizei bugetare la Focşani: Gest de normalitate şi asumare politică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
DC News TV
DC News TV
Deputatul Nicuşor Halici, preşedintele interimar PSD Vrancea, a găsit soluţia pentru deblocarea crizei de la nivelul Primăriei Focşani. 

"Dialogul este singura soluţie pentru a rezolva problemele focşănenilor. Urmare a solicitării noastre am avut o întrevedere cu Cătălin Toma, preşedintele PNL Vrancea, în urma căreia a rezultat soluţia tehnică şi legală pentru deblocarea situaţiei şi Focşaniul să poată avea un buget funcţional şi legal.

După nenumărate contre între majoritatea din Consiliul Local Focşani şi primarul Cristi Misăilă, după ce s-au refuzat toate argumentele prezentate consilierilor, astăzi am asistat în sfârşit la un gest de normalitate şi asumare politică şi de încercare de rezolvare a situaţiei.

Bugetul municipiului Focşani a fost corectat cu sume alocate din fondul de rezervă pentru echilibrarea liniilor bugetare negative, rezultate în urma votului din 10 mai 2021.

Considerăm că această abordare este corectă, cu celeritate şi fără interes politic şi sperăm ca aceste lucruri să se menţină şi în deciziile viitoare", transmite preşedintelele interimar PSD Vrancea, deputatul Nicuşor Halici. 

Este blocaj la Primăria Focșani

Funcționarii au ieșit, luni, în stradă, pentru un protest spontan, care se va încheia în două ore. Ei spun că s-a ajuns în această situație din cauza blocării bugetului Focșaniului, dar acuză și tăierile la cheltuielile de funcționare, scrie Monitorul de Vrancea.

Practic, angajații cer abrogarea Hotărârii Consiliului Local Focşani din data de 10 mai prin care s-a votat bugetul local, cu amendamentele coaliției majoritare PNL-USR-PLUS. Situația a dus, ulterior, la invalidarea bugetului local al municipiului, de către Ministerul de Finanțe. 

Ministerul de Finanțe a declarat invalid bugetul local al municipiului Focșani, cu amendamentele propuse de PNL-USR,  în ședința în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021. Atunci, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcționare de la Primărie, dar și de la instituțiile subordonate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel