Halep suna la ANAD şi pentru suplimente naturiste. Artemon Apostu-Efremov: Mi se pare de domeniul fantasticului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Artemon Apostu-Efremov, fost antrenor al Simonei Halep, afirmă că nu înţelege cum a ajuns Halep să fie depistată pozitiv la o substanţă interzisă. 

"Sincer, m-a șocat vestea, efectiv m-a șocat pentru că știu cât de atentă și de grijulie este Simona cu lucrurile acestea”, a spus Apostu-Efremov pentru GSP.

"Într-adevăr, Teo Cercel se ocupa de relația cu Agenția Națională Anti-Doping și după ce el nu a mai fost în echipă, eu m-am interesat de multe ori, întrebând de anumite medicamente”, detaliază antrenorul. 

"Inclusiv de unele naturiste, un exemplu banal, echinacea. Asta pentru că voia să fie sigură că totul e în regulă. Tot timpul când era cazul să ia ceva, sunam și întrebam. Așa că nu știu ce să spun, mi se pare de domeniul fantasticului. Nu știu cum se poate ajunge în asemenea situație sau nu, cert e că Simona era extrem de grijulie, inclusiv dacă, să zicem, era o sticlă de apă desfăcută lângă, care nu era a ei sau nu era sigură că e a ei, nu se atingea de ea, lua alta, sigilată. Ca să elimine orice potențial risc. Este clar că undeva pe parcurs a apărut o greșeală, sper să fie identificată, eu nu cred că Simona vreodată s-a gândit la așa ceva”, subliniază el.

Babette Pluim, expert în medicină sportivă, explică de ce Roxadustatul nu a ajutat-o deloc pe Simona Halep

"Alte alternative, inclusiv EPO, sunt mai greu de detectat decât acest Roxadustat. Are un efect în principal pentru sportivii care trebuie să depună constant eforturi mari.

La jucătorii de tenis, consumul maxim de oxigen este de 55 până la 60%. Pentru cicliști, aceasta este uneori de 90 până la 100 la sută.

Jucătorii de tenis care stau o oră și jumătate pe teren nu beneficiază de efectele acestei substanțe interzise", a declarat Babette Pluim pentru NRC, conform Eurosport. 

Patrick Mouratoglou, primul mesaj detaliat despre situaţia Simonei Halep: Am încredere în ea 100%

"Salutări, tuturor. În primul rând, vreau să spun că echipa noastră este în stare de șoc încă de când Simona ne-a informat în legătură cu testul doping de la US Open.

În aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesioniști, nu am întâlnit niciodată o asemenea situație.

Apreciez că mulți dintre oamenii din tenis care au lucrat cu Simona sau care o cunosc personal au vorbit. Vreau să le mulțumesc acestor oameni pentru că au exprimat puternic, într-un moment atât de important, că Simona este o femeie cu principii, cu valori. Cuvintele lor formează un mesaj puternic, cu care sunt de acord.

De când Simona a fost testată pozitiv, am preferat să rămân tăcut. Prioritatea mea a fost să-mi canalizez toate energiile pentru a o ajuta și a o susține în demersul de a demonstra adevărul.

Știind-o pe Simona atât de bine, pot să asigur că e un model în ceea ce privește integritatea. Este complet împotriva oricărei forme de doping și știu că nici măcar nu i-a trecut în minte vreodată să ia o substanță interzisă. Am încredere în ea 100%.

Împreună, vom lupta să demontrăm adevărul", a scris Patrick Mouratoglou pe Instagram. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Simona Halep, avertizată: Să fie pregătită. De mine s-au delimitat mulţi...

"Într-adevăr, ştiu ce înseamnă aceste lucruri. Nu citesc de când s-a întâmplat cu noi. Se trece foarte greu peste aceste lucruri. Doar familia mi-a fost alături. S-au delimitat mulţi. Să fie şi ea pregătită. Pentru mine doar familia a fost alături. Nu ştiu pentru restul colegelor, dar pentru mine doar familia. La noi a fost o altă problemă. Eu sunt una dintre jucătoarele care întreb şi dacă beau un ceai, ce conţine. Credeţi-mă, chiar întreb orice. Cred că doamna de la doping nu mă suportă. Pentru noi a fost o mare durere la vremea respectivă“, a spus Bazaliu (25 de ani, legitimată la Podravka Koprivnica), aflată acum în lotul României pentru Euro 2022 (4-20 noiembrie).

În 2020, Bazaliu a fost depistată pozitiv la o substanţă interzisă, cu care fusese tratată chiar la clubul de care aparţinea. A fost suspendată pentru o perioadă de 7 luni şi jumătate, scrie Adevărul. 

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel