Halep, finală Wimbledon. Fifor: Ai aprins inima unei țări întregi
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mihai Fifor
Mihai Fifor
Mihai Fifor, secretarul general al PSD, a transmis un mesaj după ce Simona Halep a reuşit calificarea în finala de la Wimbledon.

"Felicitări campioanei României pentru meciul extraordinar! Felicitări, Simona! Încă o dată ai aprins inima unei țări întregi. Suntem mândri de tine și îți suntem alături în finală", a transmis Mihai Fifor.

Simona Halep s-a calificat în premieră în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, joi, după ce a învins-o în penultimul act pe ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3. Halep (27 ani), numărul şapte mondial, a reuşit un meci formidabil şi va disputa prima sa finală la All England Club, după ce în 2014 juca semifinala. 

Simona Halep este al doilea reprezentant al României care joacă finala la Wimbledon, după Ilie Năstase, care a pierdut finalele din 1972 şi 1976. Pentru Halep este a cincea finală de Mare Şlem din carieră, după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 217 şi 2018 (campioană) la Roland Garros. Doar la US Open românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel