Hainele și cearșafurile vor fi parfumate. Puneți câteva picături din acest ingredient în apa fierului de călcat
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Hainele și cearșafurile vor fi parfumate. Pune câteva picături din acest ingredient în apa fierului de călcat. Sursa - pixabay.com
Hainele și cearșafurile vor fi parfumate. Pune câteva picături din acest ingredient în apa fierului de călcat. Sursa - pixabay.com
Călcatul hainelor nu se numără printre activitățile preferate ale gospodinelor. Însă satisfacția de a avea cearșafuri și haine fără cute le obligă să ia fierul de călcat în mână și atunci când nu au chef.

Puteți face călcarea hainelor mai plăcută. Pe lângă faptul că le dați un aspect mai bun hainelor, puteți profita de această activitate pentru a le parfuma. Trebuie doar să apelați la un turc. 

Bunicile noastre adăugau câteva picături de apă de trandafiri în apa pe care o foloseau pentru fierul de călcat.

Prin urmare, atunci când veți apăsa butonul pentru abur, în timp ce călcați hainele, apa de trandafiri va fi vaporizată și va parfuma hainele. Mai mult, această apă va parfuma și camera în care călcați hainele.

Și baia fără ferestre va mirosi proaspăt și curat, dacă știi aceste trucuri simple 

Iată cum puteți folosi acest truc în siguranță și care sunt dozele corecte. Aveți grija să alegeți o apă de trandafiri cât mai naturală, fără ingrediente în plus, care, pe termen lung, ar putea duce la depuneri în interiorul fierului de călcat.

Un capac de apă de trandafiri este suficient la două pahare de apă distilată. Nu este recomandat să folosiți produse care lasă reziduuri precum parfumuri, detergenți sau balsam. 

Plantele de interior vor înflori non stop dacă le uzi cu apa în care ați fiert aceste legume

Așadar, adăugați doar câteva picături de apă de trandafiri în fierul de călcat pentru a parfuma hainele. Nu uitați să curățați regulat și cu atenție fierul de călcat pentru a preveni depunerile de  calcar. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste depuneri pot compromite funcționalitatea fierului de călcat și pot provoca pete pe haine. 

Pentru curățarea tălpii fierului de călcat puteți pregăti un pahar de oțet fierbinte cu o lingură de sare. Înmuiați un burete în acest amestec și curățați talpa fierului de călcat.  

Pune sare în pantofi. Folosește acest truc în fiecare seară, înainte de culcare

Sarea este cunoscută pentru nenumăratele sale utilizări în afara bucătăriei. Probabil ai încercat deja mai multe trucuri cu sare, dar de sare pusă în pantofi, ai auzit?

În bucătărie sarea este de nelipsit. Dar utilizările sale nu se opresc aici. De fapt, sarea este un aliat prețios pentru curățarea casei. În plus, sarea poate fi folosită ca și exfoliant al pielii și scalpului.  Probabil cunoașteți deja câteva dintre aceste utilizări, dar ați încercat vreodată trucul cu sare în pantofi?

Curăță sandalele din piele înainte de a le depozita în dulap. Trebuie să faci neapărat asta

Sarea este un remediu natural, care combate mirosurile neplăcute. Așadar, puteți pune seara sare în pantofi și adidași, mai ales dacă picioarele transpiră și miros urât. Pentru a evita să spălați des încălțămintea, puteți apela la sare, care va elimina mirosurile urâte.

Datorită trucului cu sare, pantofii nu vor mai mirosi urât și, în plus, nu va fi nevoie să-i băgați des în mașina de spălat.

Iată cum trebuie să procedați: puneți o lingură de sare grunjoasă în pantofi seara înainte de culcare și îndepărtați-o a doua zi dimineață. De fapt, este nevoie de cel puțin 6 ore pentru ca sarea să absoarbă mirosurile neplăcute, așa că seara este momentul ideal. Repetați trucul cu sare atunci când pantofii vor mirosi urât.

 

 

Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma

 

Stilul vintage devine din ce în ce mai popular și tot mai multe persoane au scotocit în vechile garderobe ale familiei în căutarea unor pietre prețioase rare.

Deosebit de populare sunt gențile vintage din piele. Există însă o singură mică problemă: după ani de zile, o geantă din piele poate mirosi urât. Dar nu vă faceți griji, pentru că puteți elimina ușor problema.

Spălați prosoapele de bucătărie așa cum o fac gospodinele coreene: metoda care nu dă greș

În primul rând, asigurați-vă că pielea este intactă și nu este mucegăită sau putrezită. Pielea, fiind un material organic, ar putea putrezi, chiar dacă a fost tratată. Deci, asigurați-vă că geanta este intactă înainte de a continua. Dacă materialul este intact, puteți curăța geanta pentru a elimina mirosurile neplăcute.

În al doilea rând, geanta trebuie aerisită. Puneți câteva ziare în geantă și lăsați-o în balcon, dar nu sub razele directe ale soarelui. După două sau trei zile, umpleți o șosetă cu bicarbonat de sodiu, închideți-o cu grijă și puneți-o în geantă. Bicarbonatul de sodiu va elimina mirosurilor neplăcute. Lăsați șoseta cu bicarbonat în geantă câteva zile.

Încălzește faianța din baie cu un uscător de păr: doar gospodinele pricepute cunosc secretul

După ce bicarbonatul de sodiu a absorbit mirosurile neplăcute, luați un castron cu apă călduță și puneți câteva picături de săpun de vase. Înmuiați un burete moale în apă, îl stoarceți bine, apoi ștregeți geanta. După ce ați făcut acest lucru, spălați bine buretele, astfel încât să nu rămână nicio urmă de detergent și ștergeți din nou geanta.

La final, puteți pune în geantă o pungă cu lavandă, mentă sau oregano. În câteva zile, mirosurile neplăcute vor fi eliminate, iar geanta va mirosi grozav și va fi gata pentru a fi folosită.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel