Hăineală a publicat hotărârile de revocare pentru Danileț și Ghica. Războiul se mută la Curtea de Apel și la Inspecția Judiciară
Oana Hăineală a confirmat sub semnătură că Vasilică Danileț și Alina Ghica nu mai fac parte din Consiliul Superior al Magistraturii. Hotărârea a fost semnată pe 26 februarie și a fost publicată pe 7 martie. Odată cu ea, balanța puterii s-a schimbat în CSM. Asociația Magistraților a sesizat Inspecția Judiciară, solicitând anchetarea afirmațiilor unui angajat al CSM, care susține că Oana Hăineală coordona prin sms votul în Consiliu.
Ghica și Danileț au fost cele două voturi diferență care au impus-o pe Oana Hăineală președintă a CSM. Totuși, președintele Oana Hăineală speră că decizia plenului este ”supusă căii de atac". Judecătorul Adrian Neacșu, unul dintre contestatarii dnei Hăineală îi amintește că introducerea contestației la ÎCCJ nu suspendă executarea hotărârilor. Revocarea nu ar fi o sancțiune, ci o retragere a mandatului, care se judecă la Curtea de Apel.
Pe 28 februarie, la două zile după semnarea hotărârilor, Alina Ghica și Vasilică Danileț au făcut contestație la ÎCCJ. Cu toate acestea, președinta CSM anunța contestația la ÎCCJ încă din data de 26 februarie.
Neacșu: Ghica și Danileț, plătiți și în concediu
Judecătorul Adrian Toni Neacșu, acuzat de DNA că a falsificat documente de decont, susține că atât Alina Ghica, cât și Vasilică Danileț au fost plătiți, "inclusiv pe perioada efectuării unor concedii", de către CSM. Astfel, el spune că „OSH (Oana Schmidt-Hăineală – n.r.) nu poate invoca eroarea, respectiv lipsa vinovăției, în situația în care i se vor cere explicații pentru aprobarea plății unor drepturi financiare, inclusiv pe perioada efectuării unor concedii, către persoane care nu se mai află în nici un fel de raporturi cu instituția ale cărei fonduri bugetare le administrează”.
Vot la comandă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News